29 / 03 / 2024

Mustafa Şahin: İnşaat sektörü her zaman üçüncü planda kalıyor!

Mustafa Şahin: İnşaat sektörü her zaman üçüncü planda kalıyor!

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu kahvaltı etkinliği düzenledi. Mustafa Şahin, inşaat sektörünün Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda çok ağır bir yükünü taşımasına rağmen her zaman üçüncü veya dördüncü planda kaldığını ifade etti.



Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu başkanı Şahin, "Ülkemizin beraberliği ve birliği içerisinde siyaset yapan herkese yakınız, bu çizginin dışına çıkanlara ise uzağız," şeklinde konuştu. 

Mansur Yavaş ve Coşkun Torun'un ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını belirten Şahin, "Hukukun üstünlüğüne inanmış, adil, dürüst ve herkese aynı oranda yaklaşan bir siyasetten yanayız," diye görüşlerini bildirdi. 


Mustafa Şahin, inşaat sektörünün Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda çok ağır bir yükünü taşımasına rağmen her zaman üçüncü veya dördüncü planda kaldığını, bunun da sektörü büyük çıkmazlara sürüklediğini vurguladı. Kentsel dönüşüm projesinin büyük sancılar yarattığını, imarda yaşanan rant sorunlarının sektörü rahatsız ettiğini belirtti. Şahin'den sonra söz alan Coşkun Torun, "Sorunların içinde yaşadığım için çözümlerini de biliyorum ve hep birlikte bu sorunları aşacağımıza inanıyorum," dedi. 

Mansur Yavaş ise, partiler üstü bir çalışma ortaya koyacaklarını, belediye başkanı olduktan sonra parti rozetlerini çıkaracaklarını ve herkesin belediye başkanı olacaklarını belirterek, "Yönetim tarzında farklılık olacağı gibi, asla siyaset yapmayacağız. Sivil toplum kuruluşlarının yönetim tarzına ise asla karışmayacağız," dedi. 

Yavaş, müteahhitlerin yaşamış olduğu sorunlara yaklaşımını da dile getirdi ve çözüm önerilerini aktardı.


Ankara İlke Gazetesi


Geri Dön