18 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül: İstanbul'da depreme karşı tedbir alacağız, binaları güçlendireceğiz!

Mustafa Sarıgül: İstanbul'da depreme karşı tedbir alacağız, binaları güçlendireceğiz!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "İstanbul'da 20 yıldır aynı anlayış devam ediyor ama yoruldular, heyecanları kalmadı. İstanbul'da yeni bir değişime, yeni bir enerjiye, yeni bir güzelliğe ihtiyaç var" dedi...




Sarıgül, CHP Çekmeköy İlçe Teşkilatı önünde halka hitaben yaptığı konuşmada, İstanbul'daki sorunlara ve çözüm önerilerine değindi.


Alandakilere hitaben, "İstanbul'da değişimin zamanı geldi mi? Değişime hazır mısınız? Diye soran Sarıgül, hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, tüm İstanbullular'ı kucaklayacaklarını söyledi.


Vatandaşlar arasında ayrım yapmayacaklarını kaydeden Sarıgül, "Allah'ım bana fırsat verirse, sizler destek verirseniz, yurttaşlarımın yüzde 100'ünü kucaklayacağım" diye konuştu.


İstanbul'un suyunu, havasını, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını en iyi şekilde kendilerinin koruyacağını belirten Sarıgül, şunları kaydetti:


"İstanbulumuz'un kimliğini, kültürünü, tarihi dokusunu geleceğe biz taşıyacağız. İstanbul'da bilimin, hukukun, doğanın, çevrenin elvermediği hiçbir projeye imza atmayacağız."


Sarıgül, İstanbul'da kuzey ormanlarını, su havzalarını koruyacaklarını, depreme karşı tedbir alacaklarını ve binaları güçlendireceklerini ifade etti.


İstanbul'da ulaşım sisteminin kilitlendiğini, artık yürümediğini kaydeden Sarıgül, "İstanbul'da ulaşım sistemini yeni baştan düzenlemenin zamanı geldi. İstanbul'da trafik çilesine son vermenin zamanı geldi. Bilimi, teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağız, ulaşım sorununu kademeli olarak biz çözeceğiz. Kentimizin ulaşımında raylı sistemlere, deniz taşımacılığına çok ama çok önem vereceğiz. Artık evlerinizden iş yerlerine gitmek inşallah çile olmaktan çıkacak. İstanbul'u bilim ve teknoloji şehri yapacağız" diye konuştu.


Sarıgül, İstanbul'u dünya turizminde bir numara yapacaklarını, dünyanın sayılı kentlerini geride bırakacaklarını söyledi.


AA


Geri Dön