19 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül: Kente sahip çıkmak uygarlıktır!

Mustafa Sarıgül: Kente sahip çıkmak uygarlıktır!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul başta olmak üzere, metropollerde kentsel tasarım ve dönüşüm anlamında yapılan işleri İstanbula sahip çıkma olarak değerlendirdiğini ve çok sevindiğini dile getirdi



İstanbul başta olmak üzere, metropollerde kentsel tasarım ve dönüşüm anlamında yapılan işleri İstanbula sahip çıkma olarak değerlendiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kentsel tasarım konusuna iki açıdan bakmak lazım. Bir yanıyla, merkezi bölgelerdeki cadde ve sokaklarda yapılan restorasyon çalışmaları; diğer yandan da çarpık yapılaşmanın bulunduğu gecekondu bölgelerinde yapılacak yeniden yapılandırma ve dönüşüm projeleri diye konuştu.

Çalışmaların İstanbulda birbirine paralel olarak yapılması gerektiğini altını çizen Sarıgül, Yaşadığımız kent şehir merkezi ve planlamadan uzak bir şekilde yapılaşan kenar mahalleler olarak ikiye ayrılıyor. Bu çarpık yapılaşma yaşadığımız şehri kent kimliğinden uzaklaştırırken kentin bütünlüğü kalmıyor şeklinde konuştu.

Dönüşüm projeleri sağlıklı bir şekilde yürütülüp kentin tamamına yaygınlaştırıldığı takdirde başarının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Sarıgül, Planlama kente sahip çıkma bilinciyle ele alınırsa, bir süre sonra bu gelişigüzel durumun önüne geçilebileceğine inanıyorum. Gecekondu bölgelerinde, yaşayan halkı mağdur etmeden, onların hak ve hukukunu gözeterek bir dönüşüm sağlanmalı, diğer bölgelerde de restorasyon ve rehabilitasyon çalışmaları yaygınlaştırılmalıdır diye konuştu.
Kendisinin on yıl önce başlattığı Nişantaşı-Teşvikiye ve çevresi kentsel tasarım projelerini örnek veren Sarıgül, Kısa zamanda Şişliye çok farklı bir görünüm sağladı. Bu çalışmamız, ilerleyen aylarda Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı'nı da içine alan yaklaşık 30 sokakta uygulanacak deyerek sözlerini bitirdi.

Mustafa Sarıgülün dönüşüm formülü:
1- Dönüşüm projeleri sağlıklı yürütülürse ve kentin tamamında yaygınlaşırsa bir süre sonra bu gelişigüzel durumların önüne geçilir.
2- Gecekondu bölgelerinde, yaşayan halkı mağdur etmeden, onların hak ve hukukunu gözeterek bir dönüşüm sağlanmalı.
3- Diğer bölgelerde de restorasyon ve rehabilitasyon çalışmaları yaygınlaştırılmalı.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön