29 / 03 / 2024

Mustafa Sarıgül tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi!

Mustafa Sarıgül tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi!

ŞİŞLİ Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kendi dönemlerinde İstanbul' daki tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi...



ŞİŞLİ Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kendi dönemlerinde İstanbul'daki tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi.


Sarıgül, ayrıca velilerden okul aidatının da alınmayacağını belirtti. Beyoğlu Dolapdere'deki Hüviyet Bekir İlkokulu önünde, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil’le birlikte eğitim alanındaki projelerini açıklayan Sarıgül, ulaşımın öğretmen ve öğrencilere bedava olacağını tekrarlayarak şunları söyledi:


“İstanbul'da bizim dönemimizde istiyoruz ki depreme dayanıksız bütün okullar öncelikli olarak yıkılsın ve yeni baştan yapılsın. Deprem İstanbul için önemli bir tehdit oluşturmakta. Şişli bölgemizde okullarımızın yüzde 99'unu nasıl depreme dayanıklı hale getirdiysek, İstanbul'da da bizim dönemimizde bütün okullar yıkılıp depreme dayanıklı hale getirilecek. Okulların temizlik hizmetlerini İBB olarak üstleneceğiz. Okul aile birliklerinin olanaklarını çok iyi bir noktaya taşıyacağız. Hiçbir veli okullara aidat vermeyecek. Velilerin ekonomik durumları ortada. İBB bütçesinden okullarımızın olanaklarını en iyi noktaya taşıyacağız." Sarıgül, Okmeydanı'nda bulunan ve Şişli Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden yapılan, aynı zamanda Gezi eylemlerinde başından vurularak girdiği 269 günlük komanın ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın da okulu olan Fuat Soylu İlköğretim Okulu'nun önceki ve şimdiki halini basın mensuplarına gösterdi. 



Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön