25 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül: Vatandaşın onayı olmadan bize hiç kimse bina yıktıramaz!

Mustafa Sarıgül: Vatandaşın onayı olmadan bize hiç kimse bina yıktıramaz!

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da 'kentsel dönüşüm değil, 'kentsel gelişimi' gerçekleştireceklerini belirterek, Vatandaşımızın muvafakati olmadan bir tek binayı yıkılamaz...



Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da 'kentsel dönüşüm değil, 'kentsel gelişimi' gerçekleştireceklerini belirterek, "Vatandaşımızın muvafakati olmadan bir tek binayı bize hiç kimse yıktıramaz. Bir tek yurttaşımın 'hayır' dediği binaya bir tek dozeri göndermem" dedi. 


Mustafa Sarıgül, Bağcılar'daki Ordu ili Kabataş ilçesi Elbeyliler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaret öncesi Başkan Sarıgül, dernek çevresinde bulunan dükkanlara girip esnafın istek ve şikayetlerini bir süre dinledi. 


Dernek önündeki kalabalığa seslenen Sarıgül, "Kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim diyoruz. Vatandaşımızın muvafakati olmadan bir tek binayı bize hiç kimse yıktıramaz. Şöyle bir şey düşünmemiz lazım. Bir siyasi bir iş yapıyorsa o siyasinin yapmış olduğu iş o apartmanda, orada oturanlar tarafından bir tanesi bile 'ah benim dairemi elimden alıyorlar, ah benim binamı yıkıyorlar' diyorsa ben o binayı niye yaptırayım? Şunu unutmayın ki Mustafa Sarıgül yönetiminde Allah'ımın huzurunda söz veriyorum. Bir tek yurttaşımın 'hayır' dediği binaya bir tek dozeri göndermem. Şunu bilmenizi istiyorum bu adada oturan bütün yurttaşlarımız kendi aralarında anlaştılar ve dediler ki bu proje bizim hayrımıza. Yüzde yüzün mutabakatı varsa orada da elimden gelen bütün desteği veririm" diye konuştu. 


İstanbul Belediyesi'nde çalışan vatandaşlara da seslenen Sarıgül, "İlçe belediyesini Anavatan Partili bir belediye başkanından devraldım. O gün hangi arkadaşlarım varsa bugün de aynı arkadaşlarım devam ediyor. İstanbul ve Bağcılar Belediyesi'nde görev yapan hiçbir arkadaşımı siyasi düşüncesinden dolayı aşından da işinden de etmem. Çünkü Mustafa Sarıgül, yuvaları tüttürmeye, ocakları yakmaya geliyor" şeklinde konuştu.


Ankara Gündem


Geri Dön