28 / 03 / 2024

Mustafa Sarıgül, yaptıracağı okula şehitin adını verecek

Mustafa Sarıgül, yaptıracağı okula şehitin adını verecek

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından Sorgun ilçesinde yaptırılan 14 derslikli ilköğretim okuluna Şehit Jandarma Er Önder Muratoğlu adına verilecek



Sarıgül, ilköğretim okulunun teme atma töreninde yaptığı konuşmada, Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan evladımız Muratoğlu'nun adının yaptırılacak okulda yaşatılacağını söyledi.

Bazı iç ve dış güçlerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğin bozulmasını istediklerini iddia eden Sarıgül, "Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyen iç ve dış güçlere karşı birliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yapmalıyız bunu. El ele, omuz omuza olmalıyız. Artık şehitlerimiz olmasın. Türkiyemizin her yerinde barış olsun" diye konuştu.

Sarıgül daha sonra iki katlı 14 derslikli okulun temelini, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, şehidin yakınları ile birlikte attı. İsmi yaptırılacak okula verilecek olan Muratoğlu, geçen yıl ağustos ayında Erzincan'ın Kemah ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucunda şehit olmuştu.
AA


Geri Dön