23 / 04 / 2024

Mustafa Tuna, kentsel yenileme ile ilgili soruları yanıtladı!

 Mustafa Tuna, kentsel yenileme ile ilgili soruları yanıtladı!

Pınarbaşı Mahallesi sakinleri ile Sincan Kültür Evinde istişare toplantısı yapan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, mahalle sakinlerinin kentsel yenileme ilgili sorularına yanıt verdi...



Sincan Belediyesi, "istişare toplantıları" geleneğini Pınarbaşı Mahallesi sakinlerini misafir ederek sürdürmeye devam ediyor. Sincan Kültür Evinde düzenlenen istişare toplantısında Sincan Belediye Başkam Doç. Dr. Mustafa Tuna; kısa, orta ve uzun vadeli projeleri ile ilgili bir sunumla mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Sincan'a dair onca proje hakkında Başkan Tuna tarafından bilgilendirilen vaatndaşlann. projeleri büyük bir beğeni ve memnuniyetle karşıladığı gözlendi. Karşılıklı fikir alış verişi şeklinde gelişerek, Sincan'ın ihtiyaçları için teklif ve önerilerin sunulduğu programda Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, büyük bir dikkatle bütün önerileri değerlendirdi.

"Bu şehri birlikte yönetiyoruz" diyerek sivil yapılanmanın önemine değinen Başkan Tuna: " İstişare toplantılarımızda her zaman Sincan'ımız için en doğru adımlan belirleyip, beklentiler odağında insanımız için yenilikler ortaya koymaya çaba gösteriyoruz. Bu bizim belediyecilik anlayışımızın bir yansımasidır.' Periyodik olarak tekrarladığımız benzeri programlarla, yapılan ve yapılacak çalışmalarımızı anlatıp önerileri dinliyoruz.

Sincan'ımız için son derece faydalı olduğuna inandığımız bilgi alışverişi nitelikli toplantılarımız farklı kurum ve kuruluşların katılımlarıyla aralıklarla devam edecektir." dedi. Pınarbaşı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çok sayıdaki soruyu yanıtladı.Mahalle sakinlerine Kentsel Yenileme Projesinin Sincan'da 3 farklı mevzuat ile ilerlediğini belirten Başkan Tuna, projenin detaylarını paylaştı.

6306 sayılı kanun kapsamında Kentsel Yenileme Çalışmalarının yapıldığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "Sincan'ımızda 3 farklı mevzuatta kentsel yenileme çalışmaları yürütülüyor. 1.si riskli binaların yenilenmesi ile ilgili mevzuat gereği Doğankent ve Güneşevler Sitesini yeniliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız her iki siteyi de kanun kapsamına alarak yenilenmesi için yılama başladı. 2. Kentsel Yenileme Çalışmasını Sincan Sanayimizde yapıyoruz. Sanayimizin durumu belli, yanıcı ve yakıcı maddeler yan yana... Her an bir şey olabilir. O nedenle daha modern ve güvenli bir sanayi için sanayi esnafımızla birlikte çalışmalara başladık. Bu çalışanında usulü mevzuatı da farklı... 3.sünü de Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallelerimizde  TOKİ  ile birlikte yapıyoruz. Bu 3 farklı yerde 3 farklı mevzuat uygulanıyor." dedi.

Mahalle sakinlerinin bazılarının da evlerini bu kanun kapsamında1 yenilemek istemesi ile/ilgili soruları da yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç Dr. Mustafa Tuna; " Riskli binalarda yaşayan vatandaş ile Hükümetimiz el ele vererek sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor. Vatandaşımızın Bakanlığın belirlediği lisanslı firmalara başvurarak binasının kontrolünü yaptırması gerekiyor. Bina sağlam değilse Bakanlık vatandaşa kira ya da aldığı faizin konutta %4'ünü, işyerinde ise %3'ünü karşılayarak destek oluyor.
Bunun yanı sıra noter harcı, belediyelerce alınan harçlar, tapu harcı gibi kanunda belirtilen vergilerden muaf tutuluyor." dedi.

CADDEMİZ SOKAKLARIMIZ PIRIL PIRIL

Çalışmalarından dolayı Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya teşekkür eden Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Salih Keklik, "Seçildiği günden bu yana bizlerle toplantılar yaparak sorunlarımıza çözüm bulan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Peçenek Caddesi ve Yaşar Kemal Caddesi arası asfaltımız atıldı. Caddemiz sokaklarımız pırıl pırıl oldu. Camilerimize okullarımıza ve mescitlerimize yapılan yatırım ve desteklerinizden dolayı mahallem adına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Geri Dön