27 / 04 / 2024

Mustafa Tuna: Sincan'ın geleceğine yatırım yapıyoruz!

Mustafa Tuna: Sincan'ın geleceğine yatırım yapıyoruz!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Netlik Ayarı" adlı programda Sincan'ı anlattı. Radyo Doğada leyle Yiğit Arasa konuk olan Başkan Tuna, canlı yayında vatandaşların sorularını da yanıtladı.



Sincan'ın hızla büyüyen ve gelişen bir seyir izlediğini belirten Başkan Tuna." El birliğinden güç doğar. bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız." dedi. 


CAZİBE MERKEZİ OLACAK 


Sincan'ın gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın en merkezi bölgelerinden biri olacağını belirten Başkan Tuna:" Sincan'ımızda 6 organize sanayi bulunuyor. 


Bu 6 organize sanayi tam olarak faaliyete geçtiğinde Sincan. Türkiye'nin 2. İhracat merkezi haline gelecek. Ulaşımı, alt yapısı ve modern konutları ile Sincan; Ankara'nın turizm, sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak." dedi. 


SARAYCIK YENİLENİYOR


Hak sahipleriyle görüşmelerin tamamlandığını söyleyen Başkan Tuna, Saraycık Mahallesinde yenilemenin detaylarını da anlattı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. 

Dr. Mustafa Tuna. Sarayeıkta 20 bin konutta 80 bin kişiye yaşam alanı oluşturduklarını ifade etti. Saraycık'taki yıkımın başladığına vurgu yapan Başkan Tuna, TOKİ'nin en kısa sürede yenilemeyi başlatacağını söyledi. 


2. ÇEVRE YOLUNUN İLK ADIMI


Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna. 

"Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlaııü yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. 7 nisanda ihale sonucu belli olacak. Yakında Karayolları Genel Müdürlüğümüz inşaata başlayacak. " dedi. 


ÜNİVERSİTE GELİYOR 


Yenikent'e uzanacak olan banliyö hattının bir durağının da Akçaören de olduğunu belirten Başkan Tuna;" Akçaören Bölgemizde 4500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile birlikte Üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor. 10-15 bin öğrencilik yapılması planlanan kampüsiın de çalışmalarına devam ediyoruz" dedi. 


YAŞANILABİLİR BİR SİNCAN


Parkları, yolları, sokakları ve yeşil alanıyla Sincan'ın daha yaşanabilir bir yer olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru ve güvenliği için sosyal projelerimizi hizmete sunduk. 

Bugüne kadar 314 parkı, 94 bin fidanı Sincan'ımıza kazandırdık. Bunun yanı sıra spor aleüeri, meydanları ve konakları ile Sincan'ımız 7'den 70'e herkesin ihtiyacına karşılık veriyor" dedi. 


Anadolu


Geri Dön