29 / 03 / 2024

Mustafa Yaman kimdir?

Mustafa Yaman kimdir?

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman kimdir? Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mustafa Yaman, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Mustafa Yaman...



Mustafa Yaman kimdir?

1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi.


1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika'da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.


İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği ve Giresun Valiliği görevlerinde bulundu.


Mustafa Yaman 13.03.2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 12.03.2011 tarih ve 27873 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle, Kırklareli Valiliği görevine atandı.


Avukat Gülseren Hanımla evli olup 1 çocuk babasıdır.


Mustafa Yaman, 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Balıkesir Valiliğine atandı.


Geri Dön