26 / 04 / 2024

Mustafa Yel: Kentsel dönüşümü önemsiyoruz!

Mustafa Yel: Kentsel dönüşümü önemsiyoruz!

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, " Bölgemizde, özellikle de sahil kesimlerimiz için deprem riski taşıdığından kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz " dedi...



AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekirdağ'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında kentte çok olumlu bir atmosfer oluştuğunu söyledi. 


Bu konuda vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Yel, kentin büyük şehir statüsü kazanması ve dolayısıyla hizmetlerin de artacak olmasının sevinç ve heyecan yarattığını belirtti. 


Yel, bölgede yaşanması muhtemel büyük deprem riskine hazırlıklı olmak gerektiğini vurguladı. 

Tekirdağ'ın özellikle sahil r;A kesiminin depremle ilgili risk taşıdığını ifade eden Yel, şöyle konuştu: "Bölgemizde özellikle sahil kesimlerimiz deprem riski taşıdığından kentsel dönüşümü önemsiyoruz. Başta sahil kesimlerimiz olmak üzere şehrimizde ne kadar riskli alan varsa bu tespitler de zaten yapılmaya başlandı ama bunlar daha da hızlı şekilde tamamlanacak. Özellikle depremden ve sel baskını riskinden nasibini alacak yerler var ve bunları da işin içerisine katarak bu konuda çözüm üretmek için irademizi ortaya koyuyoruz. Projelerimizi hazırlıyoruz. Dolayısıyla 31 Mart sabahından itibaren ilk olarak ele alınacak işlerden bir tanesi de kentsel dönüşüm olacak." Trafik sorunu Yel, trafik sorununun, Tekirdağ'da çözülmesi gereken en temel konuların başında geldiğini söyledi. 


Şimdiye kadar kentte birbirinden bağımsız imar planları yapıldığını, göç nedeniyle çok sayıda aracın trafiğe katılması sonucunda da kentte trafik sorunu yaşanmaya başlandığını belirten Yel, "İşte büyükşehir belediyesinin getireceği en büyük hizmetlerden birisi de trafik konusunda olacak" dedi. Yel, kentte köprülü kavşaklar, yer altı geçitleri ve otoparklar yapacaklarını vurguladı. Bu projeleri özellikle Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde gerçekleştireceklerini aktaran Yel, diğer ilçelerle ilgili projelerinin de hazır olduğunu dile getirdi. 


Yel, ildeki trafik planlamasını hazırlayacaklarını, çalışmaların Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılacağını ifade ederek, "Nisan ayındaki ilk meclis toplantısında da trafik konusu gündeme gelecek. Dolayısıyla önümüzdeki yaz aylarından itibaren tespiti yapılmış olan yerlerde köprülü kavşak ve yer altı geçit çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu. 


Bizim Anadolu


Geri Dön