19 / 04 / 2024

Mustafa Zengin: Maltepe'de imar planları tamam tapular 5 ay sonra!

Mustafa Zengin: Maltepe'de imar planları tamam tapular 5 ay sonra!

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde imar planları hazır. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayından sonra tapuları dağıtacağız. Bu süreç 4-5 ay sürer. Tapuları rayicin altında bedelle vereceğiz" dedi...



Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Büyükşehir Belediyesi, Büyükbakkalköy'deki bölge parkını imara açacak, Maltepe sahilindeki dolguya ise göstermelik yeşil alan yapacak" dedi. Zengin, şunları söyledi: "Büyükbakalköy'deki bölge parkını imara acıyorlar. Çevre Bakanlığı orasını gecekondu geliştirme alanı ilan etti. İtiraz edeceğiz. Üzerinde Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin işgal ettiği yerler ve ayrıca tapulu mallar var. Buraları Maltepe Üniversitesi'nin olduğu alanlar. 


İmar onayının gelmemesinin sebebi anlaşıldı ki oraları yapılaşmaya açacaklar. Buraların bölge parkına dönüştürülmesi planlanmıştı. Bir de baktık ki imara açılıyor." Sahildeki dolgu alanının Büyükşehir Belediyesi'nin tasarrufunda olduğunu kaydeden Zengin, şunları söyledi: "Dolgunun yapılması yanlış. Dolgu malzemesi Alaşehir'deki inşaatlardan çıkıyor. 


Şile'ye götürülmesi daha maliyetli olduğundan sahile göndermek daha ucuza geliyor. Belli ki 4-5 yıl önceden planlanmış bir şey. 

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Gülsuyu ve Gülensu mahallerindeki imar planı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Bu mahallelerde 4-5 ay sonra tapu dağıtmaya başlarız" dedi. Maltepe Belediye Meclisi'nden geçtikten sonra planların Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulacağını kaydeden Zengin, şunları söyledi: "Planların belediyede görüşülmesi süreci 3 ay sürer. Büyükşehir'den gelince 1 ay da askıya çıkar. 4-5 ay sonra tapu vermeye başlarız. İmar çıkınca, tapuları rayiç bedelin altında vereceğiz. Tapusunu alan ister müteahhite verir, ister kendisi yapar." Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde Maltepe Belediyesi ve İSKİ'nin arazilerinin olduğunu ifade eden Zengin, "Bu mahallelerde belediyenin payı yüzde 37 olarak belirlendi. Toplu bir dönüşüm yapılacaksa bizim hissemiz olan yerlerde biz de kat karşılığı olarak daire talep edeceğiz. Bu daireleri de dere havzasında olanlara vereceğiz. Oralarda boşalan yerleri de yeşil alan yapacağız" dedi. 


'Müteahhit ele geçiremez' Giilsuyu'ndaki çatışmaların mülkiyetle ilgisi olmadığını belirten Zengin, şunları söyledi: "Biz takip ediyoruz. Buradaki vatandaşlarımız uyuşturucu çetelerine karşı, zaten eskiden beri mücadele ediyorlardı. Nedense uyuşturucu çeteleri birden azdı. Dolayısıyla kavga oradan geldi. İnsanlar belki, (buralar müteahhitlere verilecek, o yüzden buraları ele geçirmeye çalışan müteahhitler var) diye düşünüyordur. Ama öyle bir şey yok ve olamaz." Başıbüyük 4 kat olacak Başıbüyük'te  TOKİ  ile Maltepe Belediyesi arasındaki protokolle inşa edilen 6 blokta 13'er katlı dönüşüm projesini askıya aldıklarını belirten Zengin, şunları söyledi: "Bu bloklara kurayla 179 aile yerleşti. Bu geçmiş dönemin bir hatasıydı. TOKİ de hatasını kabul etti. Biz buraya 4 katlı binalar yapacağız. Kat karşılığı yapılması için taslak geliştirdik. Projeyi bilgilendirme ofisinde vatandaşa gösteriyoruz. Vatandaş 'tamam' dediği anda ihaleye çıkacağız. Burada 4 bin daire yapılacak. 


Bir kısmı müteahhite kalacak. Başbakanın söylediği gibi 4 katlı bina yapıyoruz. Ama doğrusunu yapınca da engellemeye çalışıyorlar." Tapulu yerlere emsal artışı Esenkent'te imar planlarının AKP tarafından engellendiğini kaydeden Zengin, "Esenkent'te verdiğimiz emsaller dönüşüm için yeterliydi ama onaylar tam gelmedi, onların peşindeyiz" dedi. 


Tapulu yerler için de imar artışı talep ettiklerini belirten Zengin, "Tapulu olan ancak eskimiş mülkünü yenilemek isteyene emsal artışı vermek lazım. Büyükşehir'den talep ettik. Umarım seçimden önce yaparlar" dedi. 


Adalar manzaralı makamını kütüphane yaptı 

Başkan Zengin, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin altıncı katında yeralan Adalar manzaralı makam odasını boşaltarak kütüphaneye dönüştürdü. Zengin, makamını ise Kültür Merkezi'nin arka tarafındaki küçük bir odaya taşıdı. 


Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 4'üncüsü dü- ;vPj jjjl zenlenen Tiyatro Festiva- jîfl* M I li'ndeki Deli Dumrul oyu- yrrv' fi Âl nuna giden tiyatroseverler, >âkl kendilerini bekleyen sürp- _ I rizle büyük şaşkınlık yaşadı. "'J V Sahnedeki oyunculardan biri Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'di. 


Güngör Dilmen'in yazdığı, Özcan Alpar'ın yönettiği oyunda Tiyatro Formül ve Maltepe Sanat Tiyatrosu oyuncularına, Başkan Zengin de eşlik etti. 


Türk ve Altay mitolojisinin söylencesel kahramanı olan Deli Dumrul'un Tanrıya meydan okuması sonucu, Azrail'le can pazarlığına girmesinin anlatıldığı ve insan adaletinin sorgulandığı oyunda Ömer Hayyam rolüyle izleyici karşısına çıkan Maltepe Belediye Başkanı Zengin, tiyatroseverlerin alkışını aldı. 


Zengin, "Geçen yıl Fehim Paşa Konağı oyunundaki rolümden büyük bir haz duydum ve bu yıl da Tiyatro Festivali'nde aynı zevki alacağımı düşünerek bir rol daha üstlendim. Ben sanatçı değilim; sanatı seven ve destekleyen bir bilim adamı ve belediye başkanıyım. Sahne tozunu oyuncu arkadaşlarımla birlikte yutmak benim için büyük bir mutluluk" dedi.


Türkan Saylan Kültür Merkezi'ni ismine yakışır bir kültür-sanat üssü haline getirdiklerini belirten Mustafa Zengin, "Kültür Merkezi'nde sadece etkinlik düzenlemiyoruz, tiyatro sahnelerinin ve sergi salonlarının yanısıra müzeler ve kütüphaneler kazandırdık. Maltepelilere yakışır bir panoramik kütüphane yaptık. 

Çocuklarımız için Dinozor Müzesi, Tiyatro Kahramanları Müzesi, Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi ve Oyuncak Müzesi açtık" dedi. 

Zengin, merkezin içindeki Efe Boz Çocuk Merkezi'nde, çocukların gönüllerince eğlendiğini ifade etti. 


Zengin, kültür merkezindeki etkinlikler konusunda şu bilgileri verdi: "Kültür Merkezi'nde çocuklar için her pazar ücretsiz tiyatro sergileniyor. Tiyatronun duayenlerinin ağırlandığı Geleneksel Tiyatro Festivali'nin bu yıl dördüncüsü yapıldı. KonMaltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 3 müze yeralıyor. 

Çocuklara yönelik Dinozor Müzesi'nde, hareketli ve sesli dinozor maketleri bulunuyor. 


Müzede dinozorlor hakkında kulaklıklardan ' bilgi aktarılıyor. 

Eserler, paneller ve söyleşiler, sergiler düzenleniyor. Maltepe Sohbetleri'ne birbirinden değerli bilim insanları ve gazeteciler katılıyor. 


Söz Uçar Yazı Kalır söyleşilerinde birçok ünlü isim Maltepelilerle buluşuyor." Sanat öğreniyorlar Kültür Merkezi'nde dans, tiyatro, müzik Kültür Merkezi bünyesinde ayrıca Tiyatro Kahramanları Müzesi de yeralıyor. Müzede, Türk tiyatrosunun kahramanları, oyunlardaki kostümlerin giydirildiği cansız mankenlerle tasvir ediliyor. 


Yoğun talep gösterilen tiyatro, gitar, bağlama, keman, halk oyunları, çocuk korosu, Türk Halk Müziği korosu, stilize halk dansı, caz dansı, Latin dansı, kaligrafi branşlarında eğitim gören kursiyerler eğitim yılı sonunda katılım belgesi alarak gösteri düzenliyorlar. 


HEDEF ŞAMPİYONLUK 

Maltepe Belediye Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı, Avrupa Challange Kupası'nda 4'üncü tura yükseldi. Hentbol Bayanlar Avrupa Challange Kupası 3'üncü tur rövanş maçında Maltepe Belediyesi Spor Kulübü'nün yıldızları, Portekiz ekibi Alcanena'yı deplasmanda 2825 yenerek Maltepe'nin adını Avrupa'da duyurmayı başardı. 


Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, sporcuları ilk tebrik eden isim oldu. Zengin, "Kızlarımın başarısıyla gurur duyuyorum. Başarıyı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kupayı evimize getireceğimize olan inancımla başarılarının devamını diliyorum" dedi. Kura sonucunda Issy Parishand takımıyla eşleşen Hentbol Takımı, ilk maçı şubatta İstanbul'da, rövanş maçını ikinci hafta Paris'te oynayacak. 


İLK KAPALI SPOR SALONU 


Maltepe Belediye Başkanı Prof. 

Dr. Mustafa Zengin, 500 bin nüfuslu ilçeye ilk kapalı spor salonunu kazandırdıklarını söyledi. 

Altayçeşme Mahallesi'nde hizmete açılan Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu'nda voleybol ve basketbol sahaları, fitness salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu bulunuyor. 


İMECENİN GÜZEL ÖRNEĞİ 


Mülkü belediyeye ait olan alanlarda yapım ve işletmesini hayırseverlerin üstlendiği birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zengin, Alzheimer Gündüz Bakımevi'nin yapımında elini taşın altına koyan hayırseverlere teşekkür ederek, "Yine imecenin ve dayanışmanın güzel bir örneğini verdik" dedi. 


Bakımevinin açılışını yapan Zengin, hastalara ve bu sayede rahat nefes alacak olan hasta yakınlarına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Irmak Sokak Park'ın açılışını da çocuklarla birlikte gerçekleştiren Başkan Zengin, Maltepe Belediyesi Yol Yapım Amirliği ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası açılışlarını da belediye personeliyle birlikte gerçekleştirdi. 


1500 öğrenciyi sınavlara hazırlıyor 


Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin; ekonomik, sosyal, sağlık ve eğitsel sorunları olan 1500 genci, Cumhuriyet Eğitim Merkezi'nde sınavlara hazırladıklarını söyledi Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan ancak sosyal, ekonomik, ailevi, sağlık ve eğitsel sorunları olan 1500 gence Cumhuriyet Eğitim Merkezi'nde eğitim veriyoruz" dedi. 


Başkan Zengin; öğrenci, veli, öğretmen ve gönüllülerle biraraya geldi. Zengin, katıldığı tanışma toplantısında merkez gönüllülerine maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 

Bilimadamı ve eğitimci olarak daha çağdaş, aydınlık ve mutlu bir Maltepe oluşturmak için halkla birlikte, halk için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Zengin, şunları söyledi: "Cumhuriyet Eğitim Merkezi'nde, Maltepe sınırları içinde yaşayan veya ikamet eden, üniversite hedefi olup üniversiteye hazırlıkta eğitsel, kültürel, sosyal, ekonomik, ailevi ve sağlık koşulları bakımından zorlanan öğrencilere eğitim desteği verilmesi sağlandı. İlk yılında 100 öğrenciyle başlayan merkezde bu yıl üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan 1500 öğrenciye eğitim veriliyor." Cumhuriyet Eğitim Merkezi'nde öğrencilerin sadece akademik gelişimi değil sosyal, kültürel, sanatsal gelişimleri de destekleniyor. Ritm atölyesi, satranç, yaratıcı drama gibi özgüven ve motivasyon çalışmaları yapılıyor. Öğrencilerin geleceğine dokunmakla kalınmayıp, çocukların ailelerinin de genel ihtiyaçları karşılanıyor. 



'GENÇLER ATATÜRK'ÜN İZİNDE' 


Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Girne Mahallesi'ndeki spor tesisinin açılışında gençlere, hitap etti. 


Zengin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne denk gelen açılış töreninde, amaçlarının yas tutmak değil, Mustafa Kemal'in devrimlerinin devamını sağlamak olduğunu belirtti. 


Ölümünün 75. Yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek hizmet ettiklerinin altını çizen Zengin, şunları söyledi: "Saygı ve rahmetle anıyoruz. 


Mustafa Kemal'in söylediği gibi ben sporcunun zeki ve ahlaklı olanını severim. Onun çocukları olmak adına; yaptığı devrimleri devam ettirmek adına her zaman olduğu gibi, bizler de alanlar yaparak zeki ve ahlaklı, yanlış işlere bulaşmamış gençlerimiz olsun istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Ölüm yıldönümünde açılış yapmamızın bir anlamı var; yas tutmayacağız, Mustafa Kemal yas tutulmasını istemez. Mustafa Kemal devrimlerinin devam etmesini ister. Bizler de bunu yaparak ona olan sevgimizi ve görevimizi devam ettireceğiz. Bu tesis, gençler ve çocuklarımızla hayatın güzelliklerini paylaşmak adına yaptığımız bir tesistir. Buranın sahibi siz gençlersiniz, burayı yapan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." 


GÜLENSU'YA 'ADALAR' MANZARALI YENİ PARK 


Gülensu'nun sırtlarında Adalar manzaralı Tek Yürek Parkı'nın açılışında vatandaşlar Başkan Zengin'e, eşsiz manzaralı park için teşekkür etti. 


Maltepe'de toplu açılışların son durağı Gülensu Mahallesi oldu. Gülensu Spor Tesisi, Tek Yürek Parkı ve Minibüs Son Durak açılışlarını gerçekleştiren Zengin açılışlarda Gülensu halkına imar çalışmalarından dolayı Maltepe Belediyesi'ne duydukları güven için teşekkür etti. 


"Hizmete giren tesislerimizin açılışını değil, kutlamasını yapıyoruz" diyen Zengin, "Gülensu'da yaptıklarımız bunlardan ibaret değil, Gülensulu vatandaşlarımız yaptıklarımızı gayet iyi biliyorlar. Altı kilometre çelik bariyer, 120 merpen, aile sağlığı merkezi, açtığımız sokaklar ve parklardan sonra güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


Gülensu ve Gülsuyu mahallelerini TOKİ'ye teslim etmediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Zengin, kendilerine duydukları güvenden ötürü mahalle halkına teşekkür etti. Mahalle temsilcileriyle yaptıkları altı toplantıdan sonra gelinen noktada, imar kanununa uygun, planları yapılmış ve tapularını sağlıklı bir şekilde almış mahalle halkının sorunlarının çözülmüş olmasını hedeflediklerini belirtti. 


'AİLE HEKİMLERİNE' AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 


Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Esenkent Mahallesi'ne kazandırılan aile sağlığı merkezi, basketbol sahaları ve futbol sahasıyla iki parkın açılışını yaptı. 


Esenkent Mahallesi'nde gerçekleşen açılış şölenine 17 No'lu aile sağlığı merkezinden başlayan Zengin, normal şartlarda yapımı tamamlanan projeleri halkın açmasından yana olduğunun altmı çizerek, Maltepe'de hiçbir şey yapılmadığını söyleyenlere bir cevap olarak toplu açılış yaptıklarını ifade etti. 


Zengin, "Ne kadar hizmet yaptığımızı biz de biliyoruz, ilçede yaşayanlar da biliyor zaten. Hiç görevimiz olmamasına rağmen hem doktor arkadaşlarımıza destek olalım, hem de vatandaşımıza daha kolay hizmet ulaşsın diye aile sağlığı merkezleri açıyoruz. Bugün on ikinci aile sağlığı merkezimizi açmanın sevincini paylaşıyoruz. Esenkent halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Açılışlara basketbol ve futbol sahalarıyla devam eden Başkan Zengin, gençler için spor alanlarını çoğaltmaya devam ettiklerini belirterek, spor kulüplerinin ve sporcuların en iyi şartlara kavuşmaları için çalıştıklarını belirtti. Spor sahalarını gençlerin kullanımına açarak, korumasını da kendilerine terk ettiğini ifade eden Zengin, denetlemeye ve ihtiyaçları tespit etmeye devam edeceğini söyledi. Zengin, her fırsatta yatırımlara destek veren hayırsever Maltepelilere bir kez daha teşekkür etti. 


Milliyet



Geri Dön