28 / 03 / 2024

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ekonomiye 200 milyon dolar katkı sağlıyor!

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ekonomiye 200 milyon dolar katkı sağlıyor!

Mustafakemalpaşa OSB Başkanı İbrahim Akdemir, İstanbul ve Bursa'daki sanayi alanlarının daralması Ekonomiye 200 milyon nedeniyle bölgeye talebin her geçen gün arttığını belirterek, "Ülke ekonomisine yıllık katkımız 200 milyon dolar.



Mustafakemalpaşa OSB Başkanı İbrahim Akdemir, İstanbul ve Bursa'daki sanayi alanlarının daralması Ekonomiye 200 milyon nedeniyle bölgeye talebin her geçen gün arttığını belirterek, "Ülke ekonomisine yıllık katkımız 200 milyon dolar. 2014 yılı bütçemiz ise 20 milyon TL" dedi Bursa'nın 8 kilometre batısında Güllüce Köyü karşısında bulunan Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKP OSB), ülke ekonomisine yılda 200 milyon dolarlık katkı sağlıyor. Mustafakemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akdemir, rezerv alanla beraber toplam 440 hektarlık alana sahip olduklarını ve sağladıkları avantajlarla yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldiklerini söyledi. 


Yüzde 80 doluluk hedefi 


Akdemir, "Ülke ekonomisine yıllık katkımız 200 milyon dolar. 2014 yılı bütçemiz ise 20 milyon TL düzeyinde. İstanbul ve Bursa'daki sanayi alanlarının daralması nedeniyle bölgeye talep her geçen gün artıyor. Yatırım için hiçbir engel bulunmuyor. ,Bölgenin 5 yıl içinde doluluk oranı yüzde 80'e ulaşacak" dedi. 

1990 yılında 440 hektarlık alan üzerinde kurulduklarını aktaran Akdemir, "Bölgemiz 64 parselden meydana geliyor. 63 parselin tahsis edilmiş olduğu OSB'mizde, 1 adet boş parsel bulunuyor. MKP OSB, Bandırma Limanı'na 60, Susurluk demir yoluna 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor" bilgisini verdi. 



500 kişiye istihdam 


İbrahim Akdemir, bölgenin altyapı çalışmalarnın Aralık 1999 tarihinde tamamlandığını da belirterek, şu bilgileri verdi: "OSB'miz, doğalgaz, elektrik, su, kanalizasyon, telekom gibi her türlü altyapıya sahip. Ayrıca 2 bin metreküp/gün kapasiteli Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Mart 201İ'de devreye alınmış dolarlık katkı yapıyor bulunuyor. Bölgemizde üretimde olan firma sayısı 18 olup, yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Tahsis edilen parsellerin sektörel dağılımına bakıldığında makine, metal ve oto yan sanayi ağırlığı yer alırken, ikinci sırada tekstil sektörü geliyor." 



13 FİRMA İNŞAAT AŞAMASINDA


İbrahim Akdemir, Mustafakemalpaşa OSB'de 13 firmanın inşaat aşamasında bulunduğunu ve inşaatı tamamlanan 5 firmanın yıl sonuna kadar faaliyete geçmesini beklediklerini de dile getirerek, OSB'de proje safhasında olan 6 adet firma bulunduğunu ve firmaların sektörel dağılımlarının gıda, makine ve metal sanayi şeklinde sıralandığını kaydetti. 

Akdemir, devam eden projeleri hakkında ela "Bölge içi yolların onarılması, kanalizasyon tıkanmalarının önlenmesi için yapılan temizleme çalışmaları, sanayiciye kesintisiz enerji verilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, sondaj kuyularının bakımlarının yaptırılıp verimlerinin ölçülmesi, anayolunun asfaltlanması ve ucuz elektrik temini var" dedi. 



Milliyet Ek 


Geri Dön