29 / 03 / 2024

Mustafakemalpaşa TOKİ Konutları kura çekilişi gerçekleşti!

Mustafakemalpaşa TOKİ Konutları kura çekilişi gerçekleşti!

Roman vatandaşların yaşadıkları mahallelere yakın bir araziye yapılan 384 konutluk 2+1 TOKİ evlerinin inşaatının tamamlanmasının ardından kuralar çekildi. Kapalı spor salonundaki kura çekiminde 384 daire sahiplerini buldu.




Mustafakemalpaşa ilçesinde birçoğu çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile  TOKİ  iş birliği ile yapılan proje tamamlandı. Roman vatandaşların yaşadıkları mahallelere yakın bir araziye yapılan 384 konutluk 2+1 TOKİ evlerinin inşaatının tamamlanmasının ardından kuralar çekildi. Kapalı spor salonundaki kura çekiminde 384 daire sahiplerini buldu.


Engelli 14 ailenin yanında toplam 454 ailenin alt gelir başvurusu yaptığı kura çekimlerinde şanslı 384 Roman aile ev sahibi oldu. Kura çekimlerine 14 engelli ailenin dairelerinin belirlenmesiyle başlandı. Noter huzurunda yapılan kuraları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Özdağ ile Mustafakemalpaşa Kaymakamı Yalçın Bulut yaptı. Heyecanın doruğa ulaştığı kurada adı çıkanlar sevinirken, ev sahibi olma hayalleri bir başka bahara kalanlarsa üzüldü.


Kurada adı çıkanlar, 100 ila 130 TL arasında değişecek uygun taksitlerle 20 yılda evlerinin borcunu ödeyecek. Kura çekimlerinde isimleri okunmayan yaklaşık 70 aile yedek listelere yazıldı. Doğalgaz sistemli ve modern bir şekilde inşa edilen TOKİ konutlarında sosyal tesisler ve çocuk oyun alanları bulunuyor.



Yeni Akit


Geri Dön