25 / 04 / 2024

Müstakil tapu nasıl anlaşılır?

Müstakil tapu nasıl anlaşılır?

Müstakil tapu, kadastral sınırların belli olduğu bir arsa veya taşınmaz üzerinde, tek bir kişiye ait tapu bulunması durumunu gösteren tapulara deniyor. Peki, müstakil tapu nasıl anlaşılır?



Müstakil tapu nasıl anlaşılır?

Müstakil tapu, kadastral sınırların belli olduğu bir arsa veya taşınmaz üzerinde, tek bir kişiye ait tapu bulunması durumunu gösteren tapulara deniyor.


Müstakil tapu sahibi söz konusu kişinin gerçek kişi olması zorunluluğu olmayıp; Özel tüzel kişiler, şirketler ve kamu kuruluşlarının bir gayrimenkul üzerindeki sahipliği müstakil tapuda gösteriliyor. Peki, müstakil tapu nasıl anlaşılır?


Hisseli tapu ise; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmez. Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belgedir, kimin hangi bölgenin sahibi olduğunu belli değildir.


Bir tapunun müstakil tapu olup olmadığı; tapu belgesi üzerinde yazan kişi sayısından anlaşılabiliyor.


Hisseli tapu nasıl anlaşılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön