25 / 04 / 2024

Müstakil yapıların dönüşümü yaşam kültürünü etkiliyor!

Müstakil yapıların dönüşümü yaşam kültürünü etkiliyor!

Konya'da müstakil yapıların apartmanlara veya sitelere dönüşmesiyle yaşam kültürü de değişti. Eskiden müstakil yapılı evlerin bahçelerinde kendi ürünü eken, kümes hayvancılığı yapan vatandaşlar artık bu işleri hobi amaçlı yapıyor.



Biraz eskiye özlem biraz da doğal beslenme tutkusu ile vatandaşlar fırsat bulduğu alanlarda hem sebze yetiştiriyor hem de tavuk besliyor. Hobi amaçlı kümes hayvancılığı yapanlardan biri de Ekicioğlu inşaat Şirketinin Sahibi Nevzat Mızırak. inşaat alanında yaptığı kümeste tavuk besleyen Ekicioğlu inşaat Şirketinin Sahibi Nevzat Mızırak, iş hayatının verdiği koşuşturma içinde kendine farklı bir hobi bulmuş durumda. Mızırak, hobi olarak yaptığı kümes hayvancılığıyla ilgili şunları söyledi: "inşaat alanı kümes hayvancılığı için ideal bir yer inşaat bitene kadar hem yumurtasını yiyelim hem de hayatımızda bir farklılık yapalım diye tavuklan alarak buraya getirdik, inşaata çabuk uyum sağladılar. Günlük yumurtasını yiyoruz, tavukların, inşaat alanında çalışanlar da yumurtalarından faydalanıyor." Sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaşarak, espri amaçlı "Özlem duyduğum sektörü buldum" diyen Mızırak, "Malum Konya'da kentsel dönüşümle birlikte insanlar apartmanlarda veya sitelerde oturmaya başladı. Bu alanlarda da evcil hayvan beslemek genelde yasak. 


Öyle olduğu için insanlar her şeyi marketlerden alıyor. Fakat geçmişte yumurta evin bahçesinde bulunan kümesten alınırdı. Biz de inşaat alanında böyle bir uygulama yapalım dedik. Güzelde oldu, iş yoğunluğundan dolayı bu tür işlerle uğraşmak insanı rahatlatıyor" ifadelerini kullandı. 



Apartman kültürüyle birlikte biraz eskiye özlem biraz da doğal beslenme tutkusu ile vatandaşlar fırsat bulduğu alanlarda hem sebze yetiştiriyor hem de tavuk besliyor.


Yenigün


Geri Dön