25 / 04 / 2024

Müteahhide verilen miras kalan arsanın gelir vergisi yok!

Müteahhide verilen miras kalan arsanın gelir vergisi yok!

Miras kalan arsayı kat karşılığı müteahhide verdiğinizde, 5 ya da 10 hatta 50 daire bile alsanız, bunları sattınızda, gelir vergisi yok!..  Maliye'nin bu konuyla ilgili önemli bir açıklaması var



Mirasçılara güzel bir haberimiz var. Miras kalan arsayı kat karşılığı müteahhide verdiğinizde, 5 ya da 10 hatta 50 daire bile alsanız, bunları sattığınızda, gelir vergisi yok!..

AVANTAJ BÜYÜK

Maliye'nin bu konuyla ilgili önemli bir açıklaması var. Buna göre; miras kalan ya da bağışlama yoluyla (ivazsız) edinilen arsayı, müteahhide kat karşılığı verenler, aldıkları daireleri ne zaman ve kaç liraya satarlarsa satsınlar, gelir vergisine tabi olmuyorlar.

Miras kalan eski binayı müteahhide verenler için de aynı avantaj var. Bina yıkılıp, yerine yeni bina yapılması sonucu edinilen daire ve dükkanlar satılınca, gelir vergisi ödenmiyor.

OLAYIN DAYANAĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı, bu konuda bir sirküler yayımladı (MB. GİB. GV. Sirküleri/76, 25 Mart 2011 tarih ve GVK-76/2011-2 sayılı).

Buna göre, miras ya da bağış yoluyla edinilen arsa üzerinde yapılan veya kat karşılığı olarak alınan gayrimenkullerin elden çıkarılması değer artış kazana kapsamına girmiyor. Böyle olunca da elde edilen kazanç ne kadar olursa olsun gelir vergisine tabi olmuyor.

SÖZCÜ


Geri Dön