19 / 04 / 2024

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!



Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit daire satış sözleşmesi, alıcının konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye vermeyi kabul ettiği sözleşme olarak biliniyor.


Müteahhitten gayrimenkul alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.  Müteahhitten daire alacakların; bitmiş daireyi tapuda tescil yapılmak kaydı ile satın almaları ileride çıkabilecek problemleri önleyebiliyor. 


Taraflar arasında anlaşmaya varıldığı takdirde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!


Müteahhit daire satışı sözleşmesi...


I.SATICI: ..................... Tel: ............

Adres: .......Mah. ............ Cad. No: ..... kat ... / .....L

 

II.            ALICI: .........................................................

Adres: .... Mah...................... .Tel: 05.................................... / ....

 

III. SÖZLEŞMENİN KONUSU: ......, ....İlçe ve .....mahallesinde, Pafta:…… Ada:…., Parsel:…..’de kayıtlı arsa üzerinde inşa edilecek:…… m2 alanda ..... İNŞAAT-....- Sitesinde daire satış ve üyeliğidir. 

Bu inşaat sahibi olan .................. ya ait arasa da ..... kat bina girişinde ün sağ taraftaki daire verilmiştir. Daire yaklaşık:………. m2 gelmektedir.

 

IV. TEKNİK AÇIKLAMALAR (ANA MADDELER):

 

a.    SİTENİN NİTELİKLERİ:

1.    Bloklar kaya zemin üzerinde, Radye plak temelli, perde kolon sistemiyle depreme karşı dayanıklı, dört cephesi açık, dış duvarları (ISIYA VE SOĞUĞA KARŞI FUGALI ) Strafordan Mantolama yapılacaktır.

2.    Üst çatı katlarda, soğuk ve ısıya karşı, ece jüt örtülü sac altı branda ve Çatı üstüne 4 mm lik  İzocam yapılacaktır..

3.    Bodrumda, bir dairenin altı binanın ortak kullanma hakkına sahip, diğer 2 dairenin altı ev, depo ne yapılırsa yapılsın tamamı müteahhitte aittir.

 

b.    DAİRENİN İÇTEKNİKDONANIM MALZEME LİSTESİ:

1.    Dış Doğrama: Daire doğramaları en az 15 yıl garantili 70 mm lik, PVC beyaz pimapenden yapılacaktır. Binanın Giriş kapısı ağaç vernikli mobilyadan otomatik aç-kapa yaptırılacaktır. Dairelerin giriş kapıları 3 yerden kilitli taktırılacaktır.

2.    İç Doğrama: İç kapıları çerçeveli Amerikan Panel kapılardan yaptırılacaktır: Odaların altı laminant parke ve ıslak yerler 33x33 ebadında fayans yapılacaktır.

3.    Merpen ve korkuluklar: Giriş merpenleri 3 cm lik sarı mermerden ve merpen korkulukları paslanmaz alüminyum profilden yapılacaktır.

4.    Mutfak: Duvarları fayans, mutfak taşı granit ve dolapları mebran veya parlak MDF kapak yapılacaktır. Farklı malzeme kullanmak isteyen olursa çıkan farkı kendisi karşılayacaktır.

5.    Banyo-Wc:Zemin ve duvarları tamamen fayans yapılacak, 2 adet beyaz porselen ayaklı lavabo takılacaktır. WC ters tavan yapılacaktır.

6.    Elektrik tesisatı:Tüm malzemeler TSE li olacaktır. Avize veya özel malzeme tasarımı yapan olursa aradaki farkı kendisi ödeyecektir. Doğalgaz-Kalorifer ve Sıhhi tesisat malzemeleri TSE’li olacak, ortak TV anten sistemi olacak, su tesisatında PVC boru kullanılacaktır. Banyo ve lavaboya porselen ayaklı lavabo takılacaktır.

 

V.           TESLİM SÜRESİ:

Sözleşme konusu daire, inşaat başlama tarihinden en geç: …./…...2013 ayda teslim edilecektir. Ancak mücbir sebeplerden dolayı sürenin Bingöl’de inşaat sezonunun başlamasıyla 3 ay aynı şartlarda ek süre verilecektir.

 

VI.          SATIŞ BEDELİ KOŞULLU ŞARTLARI:

1.    Daireler bina iskânı alındıktan sonra kat mülkiyeti veya arsa hisseli tapu verilecektir.

2.    Dairenin su abonesi ve iştiraki, elektrik abonesi ve iştiraki ile tapu masrafları ve iştirakleri tamamen alıcıya aittir.

 

VII.         CEZAİ ŞARTLAR:

1.    Alıcının sözleşme ve ödeme yapıldıktan sonra alımdan vazgeçmesi halinde, verdiği paradan 10.000 TL kesilerek kalan parası 6 ay sonra iade edilecektir. Üye ayrıca masraf vb. talep edemez.

2.    Aynı şekilde satıcı, kendisinden kaynaklanan nedenlerle dairenin satışından vazgeçerse, alıcının ödediği miktarı aynen iade etmek zorundadır.

3.    Ancak daire tapuları verilene kadar, mücbir sebeplerden dolayı, deprem, devalüasyon vs. olaylardan doğabilecek zararlar ortakça karşılanacaktır.

4.    Alıcının istenmeyen durumlardan dolayı daireyi satmaktan vazgeçmek zorunda kaldığı durumlarda şirketimiz müşterinin parasını aynen iade edecektir.

 

VIII.       SAİR ŞARTLAR:

1.    İş bu sözleşme, sözleşmenin taraflarca imzalanmasından sonra yürürlük kazanır. Peşinat ödenmedikçe bu sözleşme geçersizdir.

2.    Şahıs, dairesini teslim almadan, müteahhittin yazılı izni olmadıkça dairesini başkasına devredemez, satışını müteahhite yapacaktır. Müteahhit vazgeçerse başkasına satışı yapabilecektir. Ancak, iç projelere gerekli değişiklikler yapılabilir.

3.    Bu daire toplam: …………………….. TL ye verilmiş ve : ……………….. TL si peşin alınmıştır. Kalan ödemeler taksitler halinde ödenecektir.

 

Bu sözleşmenin tamamını okudum ve tüm şartları kabul ederek rızamla imzaladım.



Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön