24 / 04 / 2024

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız



Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. İnşa edilen bu binadan arsa sahiplerine payları veriliyor. Diğer daireler ise müteahhite kalıyor.


Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun ve eksiksiz bir şekilde bitirip zamanında teslim etmesi gerekiyor. Ancak bazı müteahhitlerin teslim ettiği dairelerde eksiklik veya yanlışlıklar olabiliyor. Siz de "Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Müteahhit evi eksik teslim ettiyse, kendisine eksikliklerin tamamlanması ve ayıpların düzeltilmesi için ihtar çekilebiliyor. Müteahhite gönderilecek ihtarda eksikliklerin tespit edilerek belirtilmesi gerekiyor.


İhtar örneği:


……………... NOTERLİĞİNE

-İHTARNAME-

İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ                                    : ……………………..

MUHATAP                            : ……………………..

KONUSU                      : Ayıp ve Eksiklik Bildirimi


AÇIKLAMA                            :

Müvekkilim arsa sahibi, muhatap ise yüklenici olup, aralarında ………Noterliğince ……tarih ve …….sayı ile yapılan KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ gereğince, yüklenici, müvekkilime ait …. sayılı tapu bilgilerinde kayıtlı arsa üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir.


İnşaatı bugün müvekkilime teslim edince, müvekkilim yaptığı incelemede, doğrama, parke, mutfak dolapları, armatür ve fayans malzemesinin üçüncü sınıf olduğunu, asansörün garantisi, çalışma izni ve markasının olmadığını tespit etmiştir; oysa sözleşmede bütün bunların … marka ve birinci sınıf olacağı yazılıdır. Kombinin de … marka olması sözleşmede kararlaştırılmasına rağmen, kombinin monte edilmediği görülmüştür. Bu haliyle müvekkilim inşaatı kabul etmeyeceğini işbu ihbarnameyle size derhal bildirmekteyiz.


SAYIN NOTER; üç nüshadan oluşan bu ihtarnamenin bir suretini dairenizde saklamanızı, birini karşı tarafa tebliğ etmenizi, birini de -tebliğ şerhi yazarak- tarafıma vermenizi dilerim.


…./…./….


İHTAR EDEN VEKİLİ



Müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön