24 / 04 / 2024

Müteahhit Kemal Aydın eski evleri yıkarak kentsel dönüşüme katkı sağlıyor!

Müteahhit Kemal Aydın eski evleri yıkarak kentsel dönüşüme katkı sağlıyor!

Körfez' de Ağadere ve Tuğrul Caddesi'nde yer alan eski ve görüntüyü bozan binalarla ilgili yapılan yenileme çalışmalarına, ilçenin tanınmış müteahhitlerinden Kemal Aydın da katkıda bulundu.



Körfez'in tanınmış müteahhitlerinden Kemal Aydın, Ağadere ve Tuğrul Caddesi üzerinde aldığı eski evleri yıkarak, kentsel dönüşüme katkı sunuyor. Kemal Aydın, satın aldığı bu eski evleri de yıkarak yerine yeni binalar yapacak ve kentsel dönüşüme katkıda bulunacak. 


Körfez'de Ağadere ve Tuğrul Caddesi'nde yer alan eski ve görüntüyü bozan binalarla ilgili yapılan yenileme çalışmalarına, ilçenin tanınmış müteahhitlerinden Kemal Aydın da katkıda bulundu. Ağadere'nin arkasında yer alan eski binaları satın alan Aydın, aynı alana yeni ve modern iş merkezleri yapmak için kolları sıvadı. Kemal Aydın, caddenin daha işlek olması için de ön cephenin yanı sıra dere yatağı cephesinde yer alan yolların yapılmasıyla dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 


MODERN BİNALAR 


Ağadere Caddesi'nde bin metrekarelik bir alan üzerinde iş yeri ve konut inşaatına başlayan Kemal Aydın, ilçeye 11 modern daire ve 3 iş yeri kazandıracak. Bittiği zaman Ağadere'nin en modern iş merkezlerinden biri olması planlanan bina, zemin katla birlikte 5 katlı olacak. Binanın alt katlarında iş yerleri, üst katlarında ise normal ve dubleks evler olacak. Projenin ilk aşamasında eski bir bina yıkılıp yerine modern iş hanı yapmak için çalışmaların başladığını söyleyen Aydın, demir dövme işiyle uğraşan vatandaşların kaldığı 4 evi de satın aldı. Eski binaları ve dere kenarında yer alan kulübeleri de yıkıp yeni bina yapacak olan Aydın, kentsel dönüşümde kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını söylüyor. 


TİCARET CANLANIR 


İlçedeki inşaatla uğraşan her girişimcinin bu şekilde yeni binalar yapması halinde kentsel dönüşümün kendiliğinden çözümleneceğini ifade eden Aydın, "Hem ticaret yapıyoruz hem de ilçeyi modern binalara kavuşturuyoruz. Bu konuda belediyede bize yardımcı olur ve yan sokakları, caddeleri gelişmeye uygun şekilde yaparsa ticaret hayatı canlanır. 


Ağadere Caddesi asfaltlandı fakat arka sokaklar ve dere kenarı bakım istiyor. 

Belediyenin buraya el atacağına inanıyorum. Az bir maliyetle dere içi ve yan yolları temizlenip, düzenlendiğinde ilçenin alışveriş merkezi haline gelecektir" dedi. 

Bizim Kocaeli


Geri Dön