25 / 04 / 2024

Müteahhit Mustafa Bayar, Sağlık ocağının sponsoru oldu!

Müteahhit Mustafa Bayar, Sağlık ocağının sponsoru oldu!

Çanakkale'nin en cok konuşulan Müteahhidi Mustafa Bayar, Barbaros Mahallesinde Çanakkale Belediyesi'nin yapımını üstlendiği Sağlık ocağının sponsoru oldu...



Son yıllarda yaptığı atılımlar ve hızlı büyüme ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Müteahhit Mustafa Bayar, Çanakkale Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Barbaros Mahallesi Sağlık Ocağının sponsoru oldu. Çanakkale Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm' projesi ihalesini önemli bir kırım ile alan Kale Bayar İnşaat şirketinin ünlü patronu, Oba Mahallesi olarak anılan ve önemli sayıda yerleşik nüfusun yaşam sürdüğü bölgede halkın önemli bir ihtiyacı olan Sağlık Merkezinin kaba inşaatını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak bitirme aşamasına getirdi.Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahinin girişimleri ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgiir Gökhan'ın duyarlı yaklaşımları ile ele alınan sağlık ocağı yapımı için kısa süre önce düğmeye basılmıştı. Barbaros Mahallesinde bulunan 'Türkmen'in Kahvesi' nde geçtiğimiz aylarda düzenlenen pilav gecesinde konu Muhtar Şaban Şahin tarafından bir kez daha Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın dikkatine sunulmuş, Başkan Gökhan da hemen girişimlere başlanmasını sağlamıştı


Son yıllarda yaptığı atılımlar ve hızlı büyüme ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Müteahhit Mustafa Bayar, Çanakkale Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Barbaros Mahallesi Sağlık Ocağının sponsoru oldu. Çanakkale Belediyesi´nin ‘Kentsel Dönüşüm´ projesi ihalesini önemli bir kırım ile alan Kale Bayar İnşaat şirketinin ünlü patronu, Oba Mahallesi olarak anılan ve önemli sayıda yerleşik nüfusun yaşam sürdüğü bölgede halkın önemli bir ihtiyacı olan Sağlık Merkezinin kaba inşaatını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak bitirme aşamasına getirdi.


Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin´in girişimleri ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın duyarlı yaklaşımları ile ele alınan sağlık ocağı yapımı için kısa süre önce düğmeye basılmıştı. Barbaros Mahallesinde bulunan ‘Türkmen´in Kahvesi´ nde geçtiğimiz aylarda düzenlenen pilav gecesinde konu Muhtar Şaban Şahin tarafından bir kez daha Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın dikkatine sunulmuş, Başkan Gökhan da hemen girişimlere başlanmasını sağlamıştı.


Kentsel dönüşüm ve sponsorluk…


‘Oba mahallesi´ olarak anılan bölgede önce işe sağlık ocağı yapılacak uygun bir yer aranması ile başlanıldı. Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin´in yakın ilgi ve takibi ile Dumlupınar Camiinin hemen yanında uygun bir alan bulunarak buraya sağlık ocağının yapılması konusunda mutabık kalındı. Daha sonra iş sağlık ocağının inşaatının yapımına geldi. Çanakkale´de her zaman halkın ihtiyaçlarına kalıcı çözümler getirirken pratik çözümler üreten Çanakkale Belediyesi bu yatırım için de gönüllü bir sponsor buldu. Bu sponsor isim, son yıllarda Çanakkale´de büyük atılımlar yaparak en fazla konut üreten inşaat şirketi Kale Bayar İnşaat ve adı “Çanakkale´nin Ali Ağaoğlu´su” olarak da anılan, televizyon reklamlarında mevlit okuması, ev alan müşterilerini umreye göndererek ilginç kampanyalar düzenleyerek adından sıkça bahsettiren ünlü patronu Mustafa Bayar oldu.


Bu bir hayır işi…


Son olarak Çanakkale Belediyesi´nin büyük ‘kentsel dönüşüm´ ihalesini önemli rakiplerini geride bırakıp önemli bir oranda kırım yaparak alan Kale Bayar İnşaat firmasının ünlü patronu Mustafa Bayar, Barbaros Mahallesinde halkın ihtiyaç duyduğu ve özellikle yaşlı nüfusun sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için uzun mesafe kat etmek zorunda kaldığı bölgede yapımı planlanan sağlık ocağının inşaatını üstlenerek bir kez daha dikkatleri üzerinde topladı. Bu işi bir hayır olarak üstlenen ve sağlık ocağının sponsoru olan Mustafa Bayar, 2 ay gibi kısa bir sürede sağlık ocağının kaba inşaatını tamamlayarak Çanakkale Belediyesi´nin ve halkın takdirini kazandı.


Başkan Gökhan´dan mecliste övgü


Geçtiğimiz günlerde Çanakkale´de büyük bir inşaat şirketinin sahibinin, satış sözleşmelerinde usulsüzlük ve tahrifat yaptığı iddia ve şikayetleri sonucu iki kez ifadesinin alındığı ve serbest bırakıldığına ilişkin gazetelerde yer alan ve söz konusu büyük inşaat şirketinin sıkıntılı günler geçirdiği, iflası halinde ise bir çok firmanın zor duruma düşeceğine dikkat çekilen haberlerden sonra tüm dikkatler bu firmanın ve sahibinin kim olduğuna çevrilmişti. Kamuoyunda yankı uyandıran haberlerin yayınından hemen sonra, Çanakkale Belediyesi´nin kentsel dönüşüm ihalesini kazanan kentin hızla büyüyen inşaat firması Kale Bayar İnşaat ve Müteahhit patronu Mustafa Bayar hakkında yerel basında ve medyada övgü dolu haberler yayınlanması da dikkatleri çekti. Çanakkale Belediyesi´nin Haziran ayı meclis toplantısında da bu haberleri gündeme getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yayınlanan haberleri işaret ettikten sonra ihaleyi kazanan Kale Bayar firması ve müteahhit patronu Mustafa Bayar için güven dolu mesajlar verdi ve yaptıkları araştırmalarda her hangi bir sıkıntıya meydan verecek sorunun olmadığının belirlendiğinin altını çizmişti.


Ak Parti saflarında siyaset yapan isim…


Tüm bu gelişmelerden sonra Çanakkale Belediyesi´nin kentsel dönüşüm ihalesini kazanan Kale Bayar İnşaat Şirketi, Barbaros Mahallesindeki sağlık ocağının inşaatında sponsorluğu üstlenerek önemli bir hayır işine imza attı. Kale Bayar İnşaat şirketi ve ünlü patronu Mustafa Bayar, sosyal sorumluluk adına üstlendiği sponsorluğu 2 ay gibi kısa bir sürede yerine getirerek sağlık ocağı inşaatının kaba kısmını tamamladı. Ak Parti saflarında aktif siyaset yapan, Çanakkale Belediye Başkanlığına da aday adayı olan ve önümüzdeki seçimlerde de tekrar aday adayı olacağı yakın çevresi tarafından dillendirilen Mustafa Bayar´ın, CHP´li Çanakkale Belediyesi´ne yakınlaşması, iş yapması ve işbirliği ile hayır işlerinde sponsorluk üstlenmesi de gözlerden kaçmazken, Bayar´ın Barbaros Mahallesi Sağlık Ocağının inşaatını kısa sürede tamamlaması bölge sakinleri tarafından sevindirici olarak karşılandı. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ile birlikte kaba inşaatı tamamlanan sağlık ocağında incelemelerde bulunurken, inşaat sponsoru Mustafa Bayar da bu incelemede hazır bulundu. Mustafa Bayar, Başkan Gökhan´a inşaatın teknik çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler verirken, Çanakkale Belediyesi´nin yapımını üstlendiği sağlık ocağı inşaatına sosyal sorumluluk adına sponsor olması ve bu hayır işini tamamlamanın huzur ve onuru ile sıcak ve sempatik davranışlarda bulunması da gözlerden kaçmadı.


500 metrekare üzerine 150 m2 sağlık ocağı


Çanakkale´nin en fazla nüfus yoğunluğuna sahip Barbaros Mahallesi´nde, Troya Caddesi üst tarafında ‘Oba Mahallesi´ olarak anılan bölgede Dumlupınar Camii yanındaki 500 metrekare alan üzerine 150 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Sağlık Ocağında 8 oda bulunuyor. Temmuz ayı başında halkın hizmetine girmesi planlanan Sağlık Ocağında 3 doktorun hizmet vereceği ve atamalarının da yapılmak üzere olduğu bildirildi. Ocakta diğer görev yapacak sağlık görevlileri için de planlamaların tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi. 



Objektif Gazetesi


Geri Dön