20 / 04 / 2024

Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyenler, Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formunu doldurup imzalıyor. Peki, müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?



Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyenler, Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formunu doldurup imzalıyor.


Yapı müteahhidi gerçek kişi ise kayıtlı olduğu meslek odasından müracaat yılı içinde alınmış kayıt belgesinin aslı veya Müdürlükçe onaylı örneğini, tüzel kişi ise meslek odasına kayıt belgesi ile birlikte şirket sözleşmesinin yayımlandığı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi aslını veya Müdürlükçe ya da ilgili Sicil Memurluğunca tasdik edilmiş suretini Form ekinde Müdürlüğe veriyor. Bu müracaat, elektronik imza usulü ile de yapılabiliyor. Peki, müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?


Müteahhit yetki belgesi numarasının verilmesi..

Müdürlük, yetki belgesi numarası alınmak üzere verilen belgeler için her müteahhit adına ayrı bir dosya açar ve arşivinde muhafaza eder.


Müdürlük, yapı müteahhidinin müracaatı üzerine Bakanlığın internet sitesi üzerinden yetki belgesi numarasını oluşturur ve yazılı olarak veya elektronik ortamda müracaat sahibine bildirir.


Yapı müteahhitliğinin adi ortaklık veya ortak girişimce üstlenilmesi halinde, ortaklarca 6 ncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen şekilde başvuru yapılması ve Müdürlükten tüm ortaklık adına yeni bir yetki belgesi numarası alınması zorunludur.


Mevzuat veya yargı kararları uyarınca yapı müteahhitliği yapmaları yasak olanlara yetki belgesi numarası verilmez, daha önce verilmiş olanlar yasaklılık süresince iptal edilir.



Geçici müteahhit taahhütnamesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön