28 / 03 / 2024

Müteahhitler dünyanın başına Türk bareti geçirdi

Müteahhitler dünyanın başına Türk bareti geçirdi

Başbakan Erdoğan, dünyanın en başarılı müteahhitlik firmaları listesine giren 23 Türk firmasına ‘Dünyanın başına Türk bareti geçirdiniz' diyerek teşekkür etti.



Dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması listesine girmeyi başaran 23 Türk firmasına ‘İnşaat Oskarları' olarak bilinen ödül verildi. Türk Müteahhitler Birliği ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın düzenlediği ‘İnşaat Oskarları' törenine katılan Başbakan Erdoğan da yaptığı konuşmada Türk müteaahitlerine teşekkür ederken, ‘Dünyanın başına Türk baretini geçirdiniz' dedi. Erdoğan, 2008 sonu itibariyle yurtdışı müteahhitlik gelirlerinin 25 milyar doları bulacağını belirterek, ‘Hedef 50 milyar dolar. Dinamik bir müteahhitlik sektörüyle böyle bir rakamı yakalayacağımıza inanıyorum' dedi.

SÜNGER GÖREVİ VAR

İnşaat sektörünün sıkıntıda olması durumunda doğrudan yatırımın sıkıntıda olacağını anlatan Erdoğan, ‘İnşaat sünger görevi görüyor, yan sektörlerle işsizliği adeta yutuyor' dedi. Erdoğan, ‘Krizden çıkmak oturup ağıt yakmakla sağı solu suçlamakla değil, tam tersine krizi fırsata dönüştürüp yeni yatırım yapmakla olur. Fırsatları görmek için imkan zemini oluşmuştur' dedi. Görüştüğü yabancı liderlerin, Türk müteahhitlerinin başarısından söz ettiğini de vurgulayan Erdoğan, önceki gün Ankara'ya gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin de Türk müteahhitlerini ülkesine davet ettiğini kaydetti. Erdoğan, Körfez ülkeleri başta olmak üzere Kafkasya ve Doğu Bloku ülkelerinin bu alanda yatırımlara hazır olduğunu sözlerine ekledi.

KÖRFEZ'E ŞUBE AÇIN

TÖRENDE konuşan Türk Müteahhitleri Birliği Başkanı M. Erdal Eren, Libya'da 10 Türk müteahhitlik firmasının, teminat mektubu bulamadıkları için sözleşmelerinin iptal edildiğini söyledi. Kamu bankalarının da teminat mektubu vermesi yönünde düzenleme yapılmasını isteyen Eren, kamu bankalarının Türk müteahhitlerinin çok iş yaptığı Körfez ülkelerinde şube açmasını da istedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da dünyada 1929 krizinin ardından en büyük krizin yaşandığını belirterek, bu krizin dayanışma içinde aşılabileceğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, ‘Devletimizden tek beklentimiz, bize rakiplerimizin sahip olduğu yatırım ve iş yapma ortamını sağlamalarıdır' dedi.  Ankara  star

23 şirkete İnşaatın Oscar'ı

ENKA

GAMA

Rönesans

Tekzen

Yüksel

Kayı

Baytur

TAV

Nurol

MAK-YOL

STFA

Hazinedaroğlu

Summa

GAP

Yenigün

Cengiz

Rasen

Doğuş

Alarko

Mesa

Yaşar Özkan

TML

Üstay

Türk işçi teşviği geliyor


Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de Türk firmalarının yurtdışı projelerinde Türk mühendis ve Türk işçi çalıştırmasını kolaylaştıracak ve teşvik edecek uygulamaları, 2 hafta sonra yapılacak Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Konseyi toplantısında ele alacaklarını kaydetti.
Star

Geri Dön