29 / 03 / 2024

Müteahhitler İzmir'de arsa bulamıyor!

Müteahhitler İzmir'de arsa bulamıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret eden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, bir sivil toplum kuruluşu olarak daha yaşanabilir bir İzmir için çalıştıklarını söyledi





AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret eden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, bir sivil toplum kuruluşu olarak daha yaşanabilir bir İzmir için çalıştıklarını söyledi. Nasır, bir reform niteliği taşıyan Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun siyaset üstü ve sosyal bir anlamı olduğunu, tüm aktörlerin aynı hedef için çalışması gerektiğini belirtti. Nasır, yüzde 85'i dönüşüme muhtaç olan İzmir'de harekete geçmek için geç kalındığını da söyledi. 


Planma bekleniyor

Bölgesini en iyi tanıyan kişilerin ilçe belediye başkanları olduğunu dile getiren Nasır, müteahhitlerin yatırım yapacak yeni arsa bulmakta zorlandığını söyledi. Deprem bölgesindeki İzmir'in acilen ada bazında planlarının oluşturulması gerektiğini dile getiren Nasır, "İzmir'de gerek insan kaynağı gerekse de sermaye anlamında yeterli bir altyapı var. Biz de bu kaynaklardan daha fazla yararlanmak için güçbirliğine giderek Güçsan Yapıyı kurduk. İzmir'in katmadeğerinin İzmir'de kalması için çalışıyoruz. Önceliğimiz kentsel dönüşüm projelerinde yer almak. Daha sonra prestijli ve marka değeri olan projelere imzamızı atacağız" diye konuştu. Delican da, İzmir'de planlama eksikliği olduğunu söyleyerek, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine daha çok başvurulması gerektiğini belirtti. Uygulaması devam eden 35 projenin tamamlanmasıyla kente daha büyük sermayeye sahip yatırımcıların geleceğini belirten Delican, sektörel güçbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da önem kazanacağının altını çizdi. Delican, "Depreme dayanıksız, mimari değerlerden uzak ve plansız yapılar İzmirin yapı stoğunun büyük bölümünü oluşturuyor. Bu konuda İzmirli müteahhitlere kentin yeniden yapılanması anlamında büyük iş düşüyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön