20 / 04 / 2024

Müteahhitler okul-hastane yapsın devlet kiralasın

Müteahhitler okul-hastane yapsın devlet kiralasın

Yatırımların özel sektör eliyle yapılmasını çok önemsediklerini söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Müteahhitlere diyoruz okul yap, hastane yap. Devlet senden kiralasın" diye konuştu



Başbakan Tayyip Erdoğan, devletin kendi imkanlarıyla ile gerçekleştirdiği yatırımlardan daha çok özel sektörün yatırımlarının önemli olduğunu belirterek, "Müteahhitlere diyoruz, okul yap. Devlet senden kiralasın. Hastane yap, gel senden kiralayayım" dedi. Ankara'da Dünya Göz Hastaneler Grubu'nun açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bu yıl geldiği noktaya çok zor koşullarda ulaştığını söyledi. Erdoğan, sağlıkta özelleştirmelerin nasıl başarıldığını, bugün lider konuma gelişini Türk insanının iyi bildiğini dile getirdi.

Göz Hastanesini Ankara'ya kavuşturan Eray Kapucuoğlu'nun krizi fırsata dönüştürdüğünü söyleyen Erdoğan, dün Çatalca'da gerçekleştirdiği Rüzgar Santrali Projesi'nin de krizi fırsata dönüştürdüğünü belirtti. Erdoğan, "müteahhitlere diyoruz, okul yap. Devlet senden kiralasın, hastane yap, gel senden kiralayayım" şeklinde konuştu. Bürokratik oligarşinin halen yatırımların önünde yatırımcılar için sorun yarattığına vurgu yapan Erdoğan, bunun çözülmesi için gayret edeceklerini bildirdi.

ANNELER GÜNÜ JESTİ

Başbakan Erdoğan, hastanenin açılışında kurdela keserken hastanenin sahibi Eray Kapucuoğlu'nun annesini de kurdela kesmeye çağırdı. Erdoğan, "Bugün anneler günü annelerimizin değerini en iyi bizler biliriz. Onlara sahip çıkmak, hepimizin en önemli görevidir. Çünkü Cennet annelerin ayağı altındadır" diye konuştu.
Yenişafak


Geri Dön