26 / 04 / 2024

Müteahhitler ve peyzajcılardan süs bitkileri sektörüne destek!

Müteahhitler ve peyzajcılardan süs bitkileri sektörüne destek!

Türkiye peyzaj sektörü, uluslararası alanda iş yapan müteahhitlerle işbirliği yaparak süs bitkileri ihracatını artıracak. Süs bitkileri sektörü, Türkiye'de 2008 yılından itibaren istikrarlı artış gösteren sektörlerden biri olarak dikkat çekiyor.



Türkiye peyzaj sektörü, uluslararası alanda iş yapan müteahhitlerle işbirliği yaparak süs bitkileri ihracatını artıracak. Süs bitkileri sektörü, Türkiye'de 2008 yılından itibaren istikrarlı artış gösteren sektörlerden biri olarak dikkat çekiyor. Ekonomik krizlerden fazla etkilenmeyen sektör, 60'tan fazla ülkeye süs bitkisi ihracatı gerçekleştiriyor. 


Doğu ülkelerine ilgi yoğun 

Müteahhitlik hizmetlerinin gelişmesine paralel olarak, canlı bitki ihracatında da giderek önem kazanan Türkmenistan, Azerbaycan ve Irak pazarlarına ihracatta önemli artışlar yaşandı. 

Süs bitkileri sektörü Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, Macaristan, Almanya, Fransa ve İsviçre'nin de içinde bulunduğu Orta Avrupa pazarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor; yurtdışında tanıtımlara ağırlık veriyor. 


Türk müteahhitleri dünyada büyük başarı gösterirken yurtdışında yaptıkları inşaatların dış düzenlemelerinde de, Türkiye'den süs bitkilerini kullanmaya başladı. Türk müteaahitlik hizmetleriyle birlikte başta Azerbaycan, Türkmenistan ve Irak olmak üzere Türk peyzaj ve süs bitkileri sektörü de gelişmeye başladı. 


Türk firmaları, bu ülkelerde yapılan alış veriş merkezleri, oteller, hastaneler ve diğer inşaat alanlarının bahçe ve parkların yeşillendirilmesi çalışmalarını yürütmek için rakipleriyle rekabet ediyor. 

Türk inşaat ve müteaahhitlik firmaları, başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere Irak, Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde büyük ihaleler alarak bu bölgelerde Türk müteaahhitlik hizmetlerinde ağırlığım artırıyor. Sektör firmalarının da müteaahitlerle birlikte dışarıya açılmaya hazır olduğu belirtiliyor. 


Dünya ek


Geri Dön