26 / 04 / 2024

Müteahhitler yatırım için konutları paraya çeviriyor!

Müteahhitler yatırım için konutları paraya çeviriyor!

Yeni Akdeniz İnşaat sahibi olan Mustafa Serkan Tunçay, inşaat sektörünün son durumu hakkında görüşlerini paylaştı. Tunçay, ekonomideki durgunluğun konut piyasasını da olumsuz etkilediğini söyledi.



Yeni Akdeniz İnşaat sahibi, inşaat mühendisi Mustafa Serkan Tunçay, sektördeki durgunluğun vatandaşın lehine olduğunu belirterek, konut almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi. Tunçay, Şambayat ve Kabasakal'ın imara açılmasının hareketliliği üst seviyeye çekeceğini vurguladı.


Tarım sektöründe ticaret yaparken 2003 yılında inşaata adım atan İstanbul Üniversitesi inşaat Mühendisliği bolumu mezunu Mustafa Serkan Tunçay, ekonomideki durgunluğun konut piyasasını da olumsuz etkilediğini belirterek. "Müteahhitler yeni yatırım için elindeki konutları paraya çevirmek zorunda ancak satış istenildiği seviyede değil. Böyle olunca vatandaşlara müteahhit ile sıkı pazarlık yapma şansı doğdu ve buda konut almak için doğru zaman" diyor. 


FAİZLER DÜŞERSE PİYASA CANLANIR 

Tunçay, konut kredisinde banka faizlerinin yüksek oluşundan da yakınarak. "Faizle çok doğru orantılı bizim sektör. Faizler düştüğü zaman tabi ki sektör çok canlanıyor. Aylık ortalama yüzde bir satışımız nakit geriye kalan kısımla tın tamamı banka kredisi ile o yüzden faizlerin düşmesi konut sektörünü canlandım. Şuan faiz oranları yüksek. Biz 5 sene önce 0.60'tan kredi kullandırdık. Şimdi 0.90'ı gören doğal olarak yüksek diyor. Ama 1.20'lerden kullanan kesimde 0.90'a düşük diyor ama mevcut piyasa 0.60'ları gördüğü için şuan ki oran yüksek geliyor" dedi.


DURGUNLUĞU AŞACAĞIZ 

Mustafa Serkan Tunçay, 15 yılda yaklaşık 250'e yakın konut yaptıklarım şuan Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yeni projelerin devam ettiğini söyledi. Sektörün dolar kuru gibi çok dalgalı olduğunu ifade eden Mustafa Serkan Tunçay, sadece inşaatta değil ekonomi de genel bir durgunluk olduğunu ancak ülkenin önünün açık olduğunu ve bu günleri aşacağına inandığını vurguladı.



Hürriyet Çukurova-GAP


Geri Dön