29 / 03 / 2024

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Eximbank’ın sermayesinin arttırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyleyen Yenigün, “Eximbank da yeni bir şey bekliyoruz. Çünkü yurtdışında iş yaptığımız alanlar daraldı. Gittiğimiz ülkelerde finans ihtiyacı var. Onu da Eximbank ile destek alırız diye bekliyoruz. Eximbank’ın kaldıraç görevi görerek başka ülkelerin Eximbank’ları ile işbirliği yaparak bize kaynak yaratmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Körfez Ülkeleri ile Katar arasında yaşanan krizin Türkiye’ye etkileri sorulan Yenigün, “Birkaç ülke bir arada Katar’a karşı. Onun için Katar’da, Suudi Arabistan’da işi olan arkadaşlarımız var. Ama henüz bir yansıma yok. Merakla bekliyoruz” dedi.  Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine boykot uygulayacağı iddiaları anımsatılan Yenigün, “Şimdilik sıkıntı yok” diye konuştu. Katar’daki mevkidaşlarıyla görüşüp görüşmediği sorulan Yenigün, “Görüşüyoruz. Şimdilik belirsizlik var. Şu anda şantiyeleri mevcut stoklarla yürütebiliyorlar. Ama biraz daha sürerse tabi o zaman tedbir alacağız. Firmalar kendi bazlarında b planı düşünüyorlar” dedi.


Yenigün, Hükümet’ten talepleri sorulunca ise şu şekilde cevap verdi: “Eximbank’ı göreceğiz. Orada da çalışmalar yapılıyor. Onların da sonuçlarını alacağımızı ümit ediyoruz. Eximbank da yeni bir şey bekliyoruz. Çünkü yurtdışında iş yaptığımız alanlar daraldı. Gittiğimiz ülkelerde finans ihtiyacı var. Onu da Eximbank ile destek alırız diye bekliyoruz. Eximbank’ın kaldıraç görevi görerek başka ülkelerin Eximbank’ları ile işbirliği yaparak bize kaynak yaratacağını bekliyoruz. Onlar da çalışmalar yapıyorlar. Uygulamaların hazırlanmasını bekliyoruz. Sermayesi arttırıldı, Hazine’nin herhalde sermaye artırımı için para ödemesi gerekecek. Onlar da takip ediyorlar. Biz de onu bekliyoruz. Eximbank’ın önü açılsın, eli güçlensin.''



Akşam


Geri Dön