19 / 04 / 2024

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesinde yapılan ev alım satım işlemleri için taraflar adına belli masraflar doğuyor. Peki, müteahhitten alınan ev için ne kadar masraf çıkar? Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016 nedir?



Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesinde yapılan ev alım satım işlemleri için taraflar adına belli masraflar doğuyor. Bu masrafların başında gelen tapu harcı alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor.


Ayrıca yalnız alıcı tarafından tapu döner sermayesi de tahsil ediliyor. Tapu döner sermaye bedeli 2016 yılı için 87,25 TL olarak tahsil ediliyor.


Tapu harcı ise gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Buna göre toplamda binde 40 oranında harç ödemesi yapılmış oluyor.


Örneğin satış bedelinin 100 bin TL olduğunu düşünelim. Bu durumda, alıcı 2 bin TL, satıcı 2 bin TL olmak üzere toplamda 4bin TL tapu harcı ödenmiş oluyor.


Peki, müteahhitten alınan ev için ne kadar masraf çıkar? Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016 nedir?


Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016

Müteahhitten alınan evin tapu masrafları için de yukarıda belirtilen kural geçerli oluyor. 


Müteahhitler, satın aldığınız konutlar için ödeyeceğiniz toplam bedelden daha düşük bedelli fatura düzenlese bile, tapu harcının gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekiyor. 


Müteahhitler tarafından eksik fatura düzenlenmesi halinde bu durumu, en yakın vergi dairesine, 444 0 189 no’lu telefondan Vergi İletişim Merkezine bildirebilir veya www.gib.gov.tr adresinde yer alan “İhbar Bildirimi” menüsünden bildirimde bulunabilirsiniz.



Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön