26 / 04 / 2024

Müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017!

Müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için belli masraflar ödeniyor. Peki, bu masraflar ne kadar tutar? Müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017 ne kadar?



Taşınmaz malların devir işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Bu masraflar tapu harcı ve tapu döner sermaye bedeli olarak karşımıza çıkıyor.


Tapu döner sermaye harcı 90,50 TL olarak tahsil ediliyor. Peki, müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017 ne kadar?


Müteahhitten ev alırken tapu masrafı 2017

Müteahhitten ev alırken de yine evin toplam değeri üzerinden harç ödemesi yapılıyor. İşlemin 30 Eylül 2017 tarihine kadar gerçekleşmesi halinde gerçek satış bedeli üzerinden binde 15 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu oranı alıcı ve satıcının ayrı ayrı ödemesi gerekiyor.


Bu tarihten sonra tapu işleminin gerçekleşmesi halinde tapu harcı yine eski oran olan binde 20 oranında tahsil edilecek.


Müteahhitler, satın aldığınız konutlar için ödeyeceğiniz toplam bedelden daha düşük bedelli fatura düzenlese bile, tapu harcının gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekir. 


Müteahhitler tarafından eksik fatura düzenlenmesi halinde bu durumu, en yakın vergi dairesine, 444 0 189 no’lu telefondan Vergi İletişim Merkezine bildirebilir veya www.gib.gov.tr adresinde yer alan “İhbar Bildirimi” menüsünden bildirimde bulunabilirsiniz.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön