18 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Yasası, yabancıların Türkiye’ye ilgisini artırdı!

Mütekabiliyet Yasası, yabancıların Türkiye’ye ilgisini artırdı!

Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 2012 Mayıs – 2013 Nisan tarihleri arasında yapılan değerlendirmeye göre emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülke Almanya olarak belirlendi...




sahibinden.com, emlak kategorisini en çok ziyaret eden ülkeleri belirlediği verileri açıkladı. Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 2012 Mayıs – 2013 Nisan tarihleri arasında yapılan değerlendirmeye göre emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülke Almanya, ilanları en çok ziyaret edilen il de İstanbul oldu.


Ayda 3 milyarı aşkın sayfa görüntülemesi ile Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret sitelerinden sahibinden.com’un verileri, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayan yabancıların tercihlerini ortaya koyuyor. 2012 yılının Mayıs ayında yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası sonrasında yıl sonuna kadar, sahibinden.com aracılığıyla emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ilk 5 ülke sıralaması, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere olarak gerçekleşti. 2012 yılı verilerine göre ilanları en çok ziyaret edilen iller sıralamasında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, Bursa, Muğla, Çanakkale ve Samsun takip etti.

 

Mütekabiliyetin ardından sahibinden.com’un 2013 yılında ilk 4 aylık verileri doğrultusunda emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülkeler arasına Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa’nın yanı sıra Rusya, İsviçre ve Belçika da eklendi. 2013 yılı Ocak – Nisan ayları arasında ilanları en çok ziyaret edilen iller ise İstanbul, Eskişehir, Kocaeli, Çanakkale ve Balıkesir olarak sıralandı.


Geri Dön