28 / 03 / 2024

Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra emlak ilanlarını takip eden ilk 5 ülke!

Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra emlak ilanlarını takip eden ilk 5 ülke!

Mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra Almanya, Türkiye'deki emlak ilanlarını en çok takip eden ülke olarak öne çıkarken, onu sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere izliyor...




Mütekabiliyet Yasası, inşaat sektörünü hareketlendirmeye devam ediyor. Yasanın çıkmasından sonra Almanya, Türkiye'deki emlak ilanlarını en çok takip eden ülke olarak öne çıkarken, onu sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere izliyor. Bu ülkelerin yanı sıra Rusya, İsviçre ve Belçika'nın da ilanları takip edenlere eklendiği belirtiliyor. Emlak ilanları en çok ziyaret edilen iller ise İstanbul, Bursa, Muğla, Çanakkale ve Samsun olarak sıralanıyor. 


Yabancıların Türkiye'ye ilgisini arttıran Mütekabiliyet Yasası 'ndan sonra, Türkiye'deki emlak ilanlarını en çok takip eden ülkenin Almanya olduğu vurgulanıyor. Onu, sırasıyla takip edenler ise Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere olarak sıralanıyor, sahibinden.com'un emlak kategorisini en çok ziyaret eden ülkelere dayanılarak açıklanan veriler 2012 Mayıs - 2013 Nisan tarihleri arasını kapsıyor. Yapılan değerlendirmeye göre emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülkenin Almanya olmasının yanı sıra ilanları en çok ziyaret edilen il ise İstanbul oldu. 


Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayan yabancıların tercihlerini ortaya koyan verilere göre 2012 yılında emlak ilanları en çok ziyaret edilen iller ise İstanbul, Bursa, Muğla, Çanakkale ve Samsun olarak sıralanıyor. Mütekabiliyetin ardından 2013 yılında ilk 4 aylık veriler doğrultusunda emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülkeler arasına Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa'nın yanı sıra Rusya, İsviçre ve Belçika'nın da eklendiği belirtiliyor. 2013 yılı Ocak - Nisan ayları arasında ilanları en çok ziyaret edilen iller ise İstanbul, Eskişehir, Kocaeli, Çanakkale ve Balıkesir olarak sıralanıyor.


İnşaat-Yatırım Dergisi/Oya Uysal


Geri Dön