18 / 04 / 2024

Mutlu İnşaat kentsel dönüşüm projeleri için incelemeler yapıyor!

Mutlu İnşaat kentsel dönüşüm projeleri için incelemeler yapıyor!

Kentsel dönüşüm konusundaki ilk çalışmalarına Bayrampaşa sanayi alanındaki Pashador projesi ile başladıklarına işaret eden Furkan Hamzaoğlu, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında incelediğimiz bölgeler bulunuyor dedi...




Türkiye'de inşaatların küçük ölçekli müteahhitler tarafından yapıldığı bir dönem olan 1974 yılında kurulan Mutlu İnşaat, o tarihten bugüne birçok konut ve iş merkezi projesine imza attı. Faaliyetleri boyunca sektörde farklı katogorilerde inşaatlar üreten şirket, son dönemde ağırlıklı kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. Bayrampaşa'da Pashador projesini geliştiren şirket, İstanbul'un çeşitli semtlerinde de yeni çalışmaları gündemine aldı. 


Mutlu İnşaat, Türkiye'de henüz markalı inşaat şirketlerinin bulunmadığı, müteahhitlerin yap-sat modeliyle konut ürettiği bir dönem olan 1974 yılında kuruldu. İstanbul Şiı inevler'de mahalle arasında birçok apartman yapan şirket, kurulduğu günden itibaren inşaat sektöründe kentsel modernleşme girişimlerine katkıda bulundu. Daha sonra iş merkezleri ve sanayi siteleri yapan şirket büyüyerek bugün Türkiye'nin kentsel dönüşüm vizyonuna katkı sağlayan bir şirket haline geldi. 


Mustafa Hamzaoğlu tarafından kurulan ve Yüksel Hamzaoğlu ile yoluna devam eden şirket bugün üçüncü kuşaktan CEO Furkan Hamzaoğlu'nun yönetiminde. Şirketin yönetiminde Hamzaoğlu ailesinden başka bireyler de mevcut. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan şirket bu amaçla İstanbul çapında çeşitli kentsel dönüşüm projeleri üretirken yeni projeler kovalıyor. 

Mutlu İnşaat CEO'su Furkan Hamzaoğlu, İstanbul'un öne çıkan bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapmak üzere incelemelerde bulunduklarını söylüyor. 


Kentsel dönüşüm konusundaki ilk çalışmalarına Bayrampaşa sanayi alanındaki Pashador projesi ile başladıklarına işaret eden Hamzaoğlu, "İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında incelediğimiz bölgeler bulunuyor. Uygun yer ya da yerler bulmamız halinde başka kentsel dönüşüm çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Ümraniye Tepeüstü'nde de bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz" diyor. 


Sanayide kentsel dönüşüm 


Bayrampaşa Sanayi alanında Pashador projesini geliştirerek kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıran Mutlu İnşaat, eski Edirne Asfaltı üzerinde Beıeç mevkiinde yer alan bu projeye 40 milyon dolarlık yatırım yapacak. Eski Edirne Asfaltı'na bakan 3 katlı ticaret merkezin üzerinde yükselen 14 katlı, 181 adet daireden oluşan, 40 milyon dolara mal olacak proje, Bayrampaşa'nın en yüksek kotunda yer alıyor. Proje, bahçe katından itibaren geniş bir Haliç ve Marmara panoramasına sahip. Bölge standartlarının üzerinde 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan proje, Haziran 2015'te tamamlanacak. 


Şirketin henüz lansmanı yapılmayan 2013 projeleri arasında Beylikdüzü Şahinler Holding arsası üzerinde gerçekleştirmesi planlanan yeni bir konut projesi bulunuyor. 


Mutlu İnşaat CEO'su Furkan Hamzaoğlu, kar paylaşımı şeklinde yatırım yapılması planlanan bu projenin 74 dönüm arsa üzerinde 270 bin m2 inşaat alanına sahip olacağını söylüyor. 


Projede binin üzerinde konut ve ticari birimler yer alırken, Ümraniye Tepetıstü'nde yine bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu projede ise 36 adet parseli birleştirilip, tek parselde toplayarak peyzajı ve yeşil alanı bol bir konut sitesi yapılacak. 


Projelerde özkaynak kullanıyor 


Mutlu İnşaat, 1988 yılından itibaren özel kişi ve kuruluşlar ile kamu idarelerinin çeşitli üst ve altyapı projelerine başarıyla imza attı.Faaliyetlerini, ISO 9001:2000 kalite sertifikasıyla İstanbul-Bahçelievler'deki merkez binasında, 37 kişilik ekibiyle sürdüren şirket, tüm projelerini kendi öz kaynaklarını kullanarak gerçekleştiriyor. 


Mutlu İnşaat'ın öz kaynaklarını kullanarak projeler yapması nedeniyle projelerinde aksamalar yaşamadığına işaret eden Furkan Hamzaoğlu, "Uzun yıllardan bu yana inşaat sektöründe elde edilen tecrübemiz ve kaynağımızı bugün yine inşaat projelerine yönlendiriyoruz. 

Bugün şirketimizin bankalardan kredi almak gibi bir sorunu yok ancak biz projelerimizi kendi öz kaynaklarımız ile tamamlamayı tercih ediyoruz" diyor. 


Türkiye'deki tecrübelerini yakın gelecekte yurtdışında yapmayı planladıkları altyapı ve üstyapı projeleriyle sınır dışına taşımayı planladıklarını belirten Hamzaoğlu, Türkiye'ye yakın bölgelerde yer alan ülkelerdeki ihalelere katılarak yurtdışı çalışmaları yapacaklarını da söylüyor. 


AVM'den toplu konuta... 


Mutlu İnşaat'ın şimdiye kadar tamamladığı birçok konut, AVM, sanayi sitesi projesi bulunuyor. Çocuğunun adını şirkete verdi Mutlu İnşaat kurucularından ve ilk yönetim kurulu Başkanı Mustafa Hamzaoğlu'nun 1973 yılında doğan ikizlerinden birisi doğumda vefat eder. Sağ kalan çocuğa Mutlu ismi verilirken mustafa Hamzaoğlu'nun 1974 yılında kardeşleriyle birlikte kurdukları şirkete Mutlu ismi verilmiş. Mutlu İnşaat'a 40 yıl önce adı verilen Mutlu Hamzaoğlu, bugün firmanın finans müdürü olarak şirkette görev alıyor. 


Yasemin Konaklar 1-2, Güneşli Park Gardenya, Palmira Konutları, Merter Park Evleri, Pruva Konutları, Mutlu Konakları, Ataköy Konakları, Günyüzü Konakları, Flyinn Residence, 19 Mayıs Konakları, Aydos Toplu Konutları, Başakşehir Toplu Konutları şirketin şimdiye kadar hayata geçirdiği projeler arasında yerini alıyor. 


Ümraniye AVM&Otel, Capital Tower, A Plus Ataköy, Metroport AVM, Kadir Has AVM Mutlu İnşaat tarafından inşa edilen AVM'ler olurken, Aksu Sanayi Sitesi, Bakırcılar ve Pirinçciler Sanayi Sitesi ile Pakpen-Mutlu Sanayi sitesi de tamamlanan sanayi sitesi projelerinden bazıları. 

Yurt dışında da inşaat faaliyetleri bulunan Mutlu İnşaat, Türkmenistan'ın Aşgabat kentinde yarım ay şeklinde projelendirilen ve ultra lüks olarak tasarlanan yapı içerisinde tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları ve iki adet fitness merkezi de bulunan bir projeye de imza atmıştı. 


Ekonomist M0RTGAGE Market


Geri Dön