26 / 04 / 2024

My Home'un el dokuması halıları ile eskiye dönüş!

 My Home'un el dokuması halıları ile eskiye dönüş!

Hazırlanacak koleksiyonun tarzına göre yünün toplanması, eğirmesi, boyanması ve dokunmasıyla Türk geleneklerinde büyük yer kaplayan el dokuması halıların her biri tam bir yıllık emekle ortaya çıkıyor.




Tekstilden ayakkabıya, dekorasyondan aksesuarlara kadar her ürünün bir modası olduğu gibi halıda da her yıl bahar aylarının başlamasıyla birlikte trendler belirleniyor. Halı seçiminde en büyük rolü mobilyaların kumaşları ve perdeler belirliyor.


My Home Halı sektördeki 50 yıllık tecrübesiyle bu yılın tasarımlarında yine öncülüğünü sürdürüyor. Firmanın tasarımcıları bu yıl renklerin biraz daha koyulaşarak eskiye dönüş yaşandığını belirtiyor.

My Home Halı’nın İkat ve eskitme tarzı desenlerle hazırladığı 2013 koleksiyonunda limon sarısı ve turkuaz gibi iddialı renkler de kullanıldı.


 My Home un el dokuması halıları ile eskiye dönüş!


Özgün, kendine ait kimliği olan bir ev dekorasyonu için seçim yapmak bazen aylar sürebiliyor. Sehpanın üzerindeki küçücük bir biblodan, duvardaki tablolara kadar evimizi süsleyen her obje büyük bir özenle seçiliyor. Evin her odasına ayrı bir kimlik kazandıran halılar da bu seçimde büyük bir yer kaplıyor. Koltuk kumaşlarındaki ipek görünümlü parlak dokuların bu yıl ön plana çıkmasıyla halıdaki trendler de bu görünüme uyum sağlayacak nitelikte şekilleniyor.   


My Home Halı’nın tasarımcıları bu yıl, adını Türkmenistan’daki kaftanlardan alan İkat tarzı desenlerle, belirgin şekilleri olmayan eskitme desenlerin ön planda olacağını belirtiyor. My Home’un 2013 koleksiyonunda halılardaki ana renkler bej, gri ve toprak tonları… Bu klasik ana renklere ise limon sarısı, gece mavisi ve turkuaz gibi oldukça iddialı renkler eşlik ediyor. 


Her biri tam bir yıl süren el emeğiyle ortaya çıkan My Home’un iddialı koleksiyonu şimdiden Modoko, Florya ve Masko mağazalarındaki yerini aldı.


www.myhome.com.tr



Geri Dön