28 / 03 / 2024

Myrelia antik kenti üzerine market inşa edildi!

Myrelia antik kenti üzerine market inşa edildi!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Myrelia antik kentinde bina kat yüksekliğini arttıran ve kentin bir kısmını imara açan yeni imar planı Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafından onaylandı.




Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Myrelia antik kentinde bina kat yüksekliğini artıran ve kentin bir kısmını imara açan yeni imar planı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Antik kent üstüne yapılan süpermarketin inşaatı da tamamlandı Müze yapılmalı Antik kent üstünde yapılan süpermarket inşaatının durdurulması gerektiğini belirten bölge halkı ise antik kentin imara açılmasına tepkili. Antik kentin müze yapılması için mücadele edeceklerini ifade eden Myrelia Antik Kent Platformu bölgenin imara açılmaması için şu çağrıda bulundu: "Bizler, süpermarket konusunda olduğu gibi imar konusunda da Myrelia antik kentini savunmaya devam edeceğiz. 

Bölgedeki tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve bunların başta Bursa olmak üzere tüm dünyanın hizmetine sunulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Betonlaşmaya karşı tarihi savunmaya devam edeceğiz. Başta koruma kurulu olmak üzere tüm kurumlan da bu konuda sorumlu davranmaya çağırıyoruz.


Özgür Gündem


Geri Dön