16 / 04 / 2024

Nabucco'da ilk doğalgaz sevkıyatı 2018'de yapılacak!

Nabucco'da ilk doğalgaz sevkıyatı 2018'de yapılacak!

Avusturya haber ajansı APA, Nabucco projesinin ortaklarından birinin boru hattından ilk doğalgaz sevkıyatının 2018'de, yani beklenenden bir yıl sonra gerçekleştirilebileceğini açıkladığını duyurdu



APA'nın haberinde, Nabucco'nun ortaklarından OMV'nin CEO'su Gerhard Roiss'un Nabucco'dan ilk doğalgaz tedarikinin 2018'de sağlanabileceğini ve bunun ellerindeki "en yeni bilgi" olduğunu belirttiği ifade edildi. Nabucco konsorsiyumundan daha önce yapılan açıklamada ilk sevkıyatın 2017'de gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Nabucco için nihai yatırım kararının 2013 veya 2014'te belirleneceğini söyleyen Roiss, "Nihai yatırım kararı doğalgaz sevkıyatının ne zaman başlayacağına bağlı" dedi. Avrupa'nın Rus doğalgazına bağımlılığını azaltmayı amaçlayan Nabucco'nun ortakları arasında Botaş, Macar MOL , Romanya'dan Transgaz , Bulgar BEH, Alman RWE ve Avusturyalı OMV bulunuyor. Alman Bayerngas ise konsorsiyuma katılmak için görüşmeler yürütüyor.


İddialar karşısında NABUCCO tarafından şu açıklama yapıldı:  

Daha önce de birkaç kez belirttiğimiz üzere Nabucco ile ilgili takvim, doğalgaz kaynaklarının erişilebilirliğine bağlı bulunmaktadır. Halihazırda, mevcut takvimi tekrar değerlendirmeden önce Şah Deniz II Konsorsiyumunun vereceği kararı beklemekteyiz. Nabucco ile ilgili inşaat çalışmalarının 2013 yılında başlaması planlanmaktadır ve söz konusu çalışmalarda şu an için bir gecikme öngörmüyoruz.

İnşaat çalışmalarının 2017 sonu itibariyle tamamlanmasını ve böylelikle doğalgaz ihracatının gerçekleşeceği tarihe kadar her şeyin hazır olmasını amaçlıyoruz.
Milliyet


Geri Dön