29 / 03 / 2024

Nabucco'da inşaat 2011'de başlıyacak!

Nabucco'da inşaat 2011'de başlıyacak!

Nabucco Doğalgaz Boru hattı projesinin Alman ortağı Enerji devi RWE yöneticileri Almanya Başbaşkanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti öncesi Nabucco çalışmalarını değerlendirdi



SABAH'a konuşan RWE Proje Geliştirme Başkanı Jeremy Ellis, Nabucco projesinde her şeyin yolunda gittiğini belirterek "Nabucco'da Türkiye ile çalışmak çok güzel. Projede 2011'de inşaata başlayacağız ve 2014'te ilk gaz Avrupa'ya ulaşacak" dedi. Projenin 4 yıl erteleneceği ifadelerini şaşkınlıkla karşıladıklarını anlatan Ellis "Görüyoruz ki bazı açıklamalar basına yanlış aktarıldı. Sizi temin ederim ki sadece yanlış anlaşılma var. Açıklamayı yapan Sayın Komiser Günther Oettinger bu karışıklığı giderecek bir demeç vereceğini bizlere söyledi" dedi.

FAZLASIYLA GAZ VAR
RWE olarak Türkmenistan'la doğalgaz üretimi ve üretilecek gazın Nabucco'ya tedariki noktasında önemli bir anlaşma imzaladıklarını anlatan Jeremy Ellis "Biz Türkmenistan'la anlaşmayı imzaladık. Diğer ortaklarımızdan da Azerbaycan ve Kuzey Irak'ta anlaşmaya yakın oldukları mesajını alıyoruz" diye konuştu.
Mehmet Nayır / Sabah


Geri Dön