24 / 04 / 2024

Naci Ağbal'dan özelleştirme açıklaması!

Naci Ağbal'dan özelleştirme açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda özel bütçeli kuruluşların taşınmazlarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) eliyle özelleştirilmesi düzenlemesi ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.



Yeni Şafak'a bilgi veren Ağbal, haberlerin veriliş biçimini eleştirerek, “Haberin başlığı ile içerisindekiler arasında uyum yok” dedi. Abğal, düzenleme ile Hazine'ye ait genel bütçeli idarelerin ellerindeki varlıkları, ÖİB'nin özelleştirme kapsamına alarak özelleştirebilme yolunun açıldığını söyledi.


SATIŞ İHTİYAÇ FAZLASINA

Karayollarına, Devlet Su İşlerine veya üniversitelere 5018 sayılı kanuna ekli listedeki diğer kuruluşların da ekonomiye girecek ihtiyaç fazlası varlıklarının olduğunu belirten Ağbal, kanundaki mevcut tanımın özel bütçeli idareleri kapsamadığına dikkat çekti.


ÖİB KOMİSYONCU OLACAK

ÖİB'nin yasasında değişiklikle mevcut yasada kapsam dışı olan özel bütçeli kurum taşınmazlarının satışının da kapsama alınmasının sağlanacağını ifade eden Ağbal, ÖİB'nin idarenin elindeki taşınmazı, re'sen alamayacağını anlattı. Ağbal, şöyle dedi: “Bunlar özel bütçeli kamu idaresi olduğu için, satıştan elde edilen gelir de, tekrar o idareye dönecek. ÖİB satış giderleri ile satışa aracılık ettiği için %5 gelirden komisyon alacak. 'Vay devletin bütün malları satılır' demek yanlış. Varlığın tüm malları hazine malı ve özelleştirme dahilinde. Bu kurumların varlıkları ÖİB'ye geçmiyor."


Özelleştirme İdaresi'ne gayrimenkul satma yetkisi! 


Yeni Şafak


Geri Dön