29 / 03 / 2024

Nafiz Gönen: Urla Meydan Projesi benim için onur meselesiydi!

Nafiz Gönen: Urla Meydan Projesi benim için onur meselesiydi!

Urla Belediyesi 'nin ihale ettiği, usulsüzlük iddiasıyla belediye başkanının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklanmasına neden olan Urla Meydan Projesi yüzde 92 oranında  tamamlandığı bildirildi



Gönen şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen, 350 araçlık 2 katlı otopark, 58 dükkan, sosyal alan, bin 250
metrekarelik tören alanı ve 5 bin metrekarelik meydanı bünyesinde barındıran Urla  Meydan Projesi 'ni 15 Nisan 2011 tarihinde teslim edeceklerini, çarşının mayıs  ayından itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

İnşaatın yüzde 92 oranında tamamlandığını, yürüyen bantlar ve alüminyum montaj ve otopark havalandırması gibi işlerin sürdüğünü kaydeden Nafiz Gönen,  dükkanların yüzde 60 oranında kiralandığını, bunun dışında tekstil sektöründe  faaliyet gösteren bazı firmaların da dükkan satın aldığını açıkladı.

İnşaat sırasında kullanılan malzemelerin traverten, ahşap gibi Urla yapısına uygun olarak seçildiğini ifade eden Nafiz Gönen, Urla Meydan  Projesi 'ndeki her noktaya engellilerin ulaşımını sağlayan bir yapı  oluşturduklarını, projede ayrıca haftanın bir günü kullanılacak organik pazar  yerinin de yer alacağını ifade etti.

YÖNETİM KURULU OLUşžTURULDU

Gönen, HT ve Etaş Ortak Girişimi ile hayata geçirilen proje inşaatı sürerken alışveriş merkezinin yönetim kurulunu oluşturduklarını ifade ederek, 'çarşıların tek kimlikle yönetilmesi ve meslek dağılımı çok önemli. 7 dönerci  dükkanının olduğu bir çarşı kimseye fayda sağlamıyor. Yaptığımız genel kurulda  beş kişilik yönetim kurulu oluşturduk. Mal sahibi kabul etse dahi yönetim kurulu  onayı olmadan kiralama işi gerçekleşmeyecek' dedi. Urla Meydan Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı 'na sanayici Hamdi
Tanık 'ın seçildiğini açıklayan Nafiz Gönen, çarşıda Pizza Pizza, Kahve Diyarı,  Bolulu Hasan Usta, Nike gibi ünlü firmaların yer alacağını dile getirdi. Nafiz Gönen, gezinti, eğlence, restoran, alışveriş merkezi gibi alanlarıyla Urla Meydan Projesi 'nin diğer çarşılardan farklı bir yönü olduğuna  işaret ederek, tek sahiple yönetilen bir çarşı kimliği yaratmak istediklerini  ifade etti.

'BENİM İçİN ONUR PROJESİYDİ'

Projenin 17,5 milyon TL 'lik yatırım maliyeti olduğunu ve başlangıç aşamasının çok sıkıntılı geçtiğini belirten Nafiz Gönen, hiçbir ortağın projeden  vazgeçmediğini ve onur projesi olarak bitirme kararı aldıklarını kaydetti. İnşaat sürerken zaman zaman yalnız kaldıklarını, ancak şimdi projeyi  tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını da dile getiren Nafiz Gönen, 'Normal  piyasa işi olsaydı çok daha kolay bitirmiştik. Ama her türlü sıkıntıya rağmen  tamamladık. Kiralama yaptığımız kısımda boş dükkan kalmadı. Dükkanlar hizmete  girmeden yüzde 70 değerlendi' dedi. Urla Meydan Projesi 'nin benzerleri için başka belediyelerden de teklif aldığını ifade eden Gönen, şimdilik teklifleri kabul etmeyi düşünmediklerini de  belirtti.

AA


Geri Dön