26 / 04 / 2024

Nahit Kiler: Hülya Avşar Sapphire'deki dairesini iade etsin

Nahit Kiler: Hülya Avşar Sapphire'deki dairesini iade etsin

Hülya Avşar, Sapphire'den aldığı dairede zarar ettiğini söyleyince yatırımcı Kiler, "1.6 milyon dolara almış. Aynı fiyattan iade edebilir" dedi



İstanbul'un en lüks rezidansları arasındaki Sapphire'den kriz öncesi daire alan Hülya Avşar, "400 bin dolara yakın zarar ettim" deyince, projenin sahibi Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Hülya Hanım satmak istiyorsa, aldığı fiyattan bize iade edebilir" yanıtını verdi.

Avşar'ın "Zarar ettim" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kiler, aksine, yatırımın değerini artırdığını kaydetti. Kiler, "Hülya Hanım neye göre açıklama yapmış, bilmiyorum. Zarar bir yana, kendisi Sapphire'deki 200 metrekarelik dairesini krizden önce 1 milyon 600 bin dolar civarında bir bedele aldı. Dairenin bugünkü fiyatı ise 1 milyon 900 bin dolar. Yine de satmak istiyorsa, aldığı fiyattan daireyi geri alırız" dedi.

'BİTİNCE PRİM YAPACAK'

Sapphire'deki dairelerin proje tamamlandıktan ve yaşam başladıktan sonra asıl değerini bulacağını söyleyen Kiler, "Sanırım, 1 yıl sonra yüzde 100 prim falan beklediler. Ancak ne içinde bulunduğumuz ekonomik konjonktür ne de Sapphire tarzı projeler bu beklentiye uygun" diye konuştu.

Hülya Avşar, dün yayımlanan bir haberde Sapphire ile ilgili açıklama yapmış ve "Orası  en kötü emlak yatırımım oldu. Fiyatlar çok düştü. Aldığımızda metrekaresi 10 bin liraysa, şimdi 7-8 bin liraya indi. öyle sanıyorum ki, bu işten 300 bin-400 bin dolar zararım vardır" demişti. Avşar'a ulaşmak için görüştüğümüz asistanı Uğur Sandal, açıklamayı doğrulayarak, şu bilgileri verdi: "Krizden ötürü bir zarar söz konusu. Daire satılmadı. Satışta da değil; ancak iyi bir fırsat çıkarsa satılması düşünülüyor."

Sözleşme 'Bitmeden satamazsın' diyor!

Nahit Kiler, Sapphire'deki dairelerin satışında yapılan sözleşme gereği, proje tamamlanmadan, alınan dairelerin satışının mümkün olmadığını da söyledi. "Zaten satılmak istense bile sözleşme gereği bu söz konusu değil" diyen Kiler, Sapphire'in inşaatı bitmeden ve daireler sahiplerine teslim edilmeden, ikinci el satışların başlamasının sözleşmeyle önüne geçildiğini vurguladı. Kiler, şöyle devam etti: "Sözleşmeyi konut sattığımız her müşteri imzalıyor. Proje bitmeden dairelerin ikinci ele düşmesini istemiyoruz.

Bunun nedeni de şu: İnsanlar, keyfi olarak zararına satıp fiyatı düşürebilir. Veya bize zarar vermek için ucuza satabilir. Bu gibi büyük, lüks projelerde sözleşme koşulları genellikle' böyledir zaten. Hülya Hanım da satmak istemiş, belki bu nedenle satamamış olabilir. Ancak buna rağmen satmak isteyen hiç olmadı."
HaberTürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön