26 / 04 / 2024

Nakkaştepe'deki Vakko binası, en havalı ofis listesinde 4üncü!

Nakkaştepe'deki Vakko binası, en havalı ofis listesinde 4üncü!

Vakko'nun Nakkaştepe'deki binası dünyanın en havalı ofisleri arasına girdi. 400 ton çeliğin kullanıldığı binada en çok ayna camlar ve küp kutulardan oluşan yapı beğenildi



30 yıldır uluslararası girişimcilere ve iş sahiplerine yayın yapan Inc.Magazine dünyanın en cool ofislerini internet oylarıyla belirledi. Vakko'nun Nakkaştepe'deki moda merkezi dünyanın en cool ofisleri arasında dördüncü sıraya oturdu. IwamotoScott'un Obscura Digital ofisi 'En cool ofis' seçilirken içinde kaykay alanları ile snowboard alanlarının olduğu Comvert'in Milan'daki Bastard mağazası dünyanın en cool ikinci ofisi, The Hub'un Madrid'deki ofisi ise en havalı üçüncü ofis seçildi. REX Mimarlık tarafından depreme dayanıklı olarak çelik kutularla donatılan merkez, ayrıca yangına ve suya dayanıklı özel bir camla kaplı.

400 TON ÇELİK

Bina, gece bakıldığı zaman orta alanın etrafını çevreleyen ve kare olmasına rağmen dairesel bir görüntü veren kat yapılarına sahip. 1300 metrekarelik şeffaf oda dışında 200 kişinin çalışacağı 56 odanın bulunduğu merkez binada 400 ton çelik kullanıldı. Binada 4 radyo istasyonu ve bir de müzik televizyonunun bulunduğu binaya 250 bin metre kablo çekildi. İçinde 30 bin kitabın bulunduğu dev bir kütüphanesi de olan binada 80 metrekareye yerleştirilmiş müze de bulunuyor. 700 eser saklama kapasitesine sahip müzede 200-300 kişilik kafe de var.

MEYDAN OK UDUK

Rex Mimarlık Ofisi'nin Başkanı Joshua Prince Ramus, binanın açılışı için geldiği İstanbul'da "Vakko Merkez Binası bizim için gerçek bir meydan okumaydı. Çelik kutuların istifiyle tepeden tabana bir sirkülasyon yarattık" açıklaması yapmıştı.
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön