28 / 03 / 2024

Nakliye ambarları için Hadımköy'de yer aranıyor!

Nakliye ambarları için Hadımköy'de yer aranıyor!

NAKO arazisinin Akzirve Gayrimenkul’e 245 milyon dolara satılmasıyla nakliye ambarlarına yer arayışı başladı. Ambarların ilk adresi Hadımköy’de Deliklikaya Bölgesi. Burası olmazsa ambarlara yine KİPTAŞ konutlarının da bulunduğu Hadımköy'de yer bulunacak



Nakliye ambarları için Hadımköy de yer aranıyor!


Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) Akzirve Gayrimenkul'e satılan, NAKO'ya ait Zeytinburnu nakliyat ambarları arazisinden Haziran 2015'te çıkacak. Peki nereye gidecek? İlk adres, Hadımköy Deliklikaya bölgesi ama oradaki arazinin eğimli olması ve hala kamulaştırma yapılamaması gibi nedenlerle Deliklikaya'daki 156 dönümlük arazinin yerine alternatif alan arayışı sürüyor.



Ambarlar nereye taşınacak? 


İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nin (S.S. NAKO) Zeytinburnu’ndaki 120 dönümlük araziyi Akzirve Gayrimenkul Geliştirme’ye 245 milyon dolara satmasının ardından arazideki ambarların nereye taşınacağı sorusu gündeme geldi. 


Deliklikaya olmazsa?


Ambarların Arnavutköy İlçesi sınırları içindeki Deliklikaya Mahallesi’ne taşınması konusunun uzun süredir TND tarafından tartışıldığını söyleyen TND Başkan Yardımcısı Emrah Gülağaç, “Deliklikaya’da 156 dönüm büyüklüğünde bir arazi var ama orası dik bir eğime sahip, bu yüzden arazide yapılacak çok iş var. Ayrıca oranın arsa sahiplerinin sonuca kavuşturulmamış arazi davaları var.  TOKİ  eliyle bölgede kamulaştırmaların yapılması gerekiyor. Bu yüzden alternatif bölge arayışındayız” diyor.


Ambarlar için yine Hadımköy’de arazi aradıklarını belirten Gülağaç, Milli Emlak ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünün altını çizerek şunları söylüyor; 


“Akzirve ile yaptığımız anlaşma gereği Haziran 2015’te Zeytinburnu’ndan çıkacağız. Hadımköy’de Deliklikaya olmasa yine Hadımköy’de 100 dönümden küçük olmamak üzere 245 ambarın sığabileceği bir arazi bulacağız. Milli Emlak ve Maliye Bakanlığı’ndan arsa kiralama yoluna da gidebiliriz.”


Sayılarla Zeytinburnu nakliyat ambarı! 


Türkiye'nin her yanından, karayoluyla gelen yüklerin Anadolu ve Trakya'ya dağılımının yapıldığı Topkapı'da bulunan ambarda yaklaşık 1200 iş sahibi, 1.500 işçi, 1000 kamyon şoförü, 600 muavin, 500 adet müşavir ve muhasebeci ile lokanta ve çay ocaklarında 400 kişi olmak üzere 5000'in üstünde insan çalışıyor. Ambara günde 5 bin ile 10 bin araç giriş-çıkış yapıyor.


Geri Dön