19 / 04 / 2024

Nalan Aksoy'a 18 bin dönüm arazi miras kaldı

Nalan Aksoy'a 18 bin dönüm arazi miras kaldı

Sosyetenin tanınan isimlerinden Nalan Aksoy'un başına talih kuşu kondu; ölen anneannesinden Yunanistan'da milyon Euro'luk arazi miras kaldı



"Mısır'daki dedemden milyonlarca lira miras kaldı" repliği, Türk filmlerine has bir umut sözcüğü değilmiş! Ailesi mübadele sırasında Yunanistan'dan göç eden Nalan Aksoy'a, milyonlarca Euro değerinde miras kaldı. Bir süre önce vefat eden anneannesi ve dedesinin tek varisi olan Aksoy, artık Gümülcine ve İskeçe'de 18 bin dönümlük uçsuz-bucaksız arazinin tek sahibi.

Yunanistan'a gidiyor
Anneannesi, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın sülalesi Varyemez Oğulları'ndan olan Nalan Aksoy, tapuları üzerine almak için önümüzdeki hafta Yunanistan'a gidecek. Vergi ve diğer veraset işlemlerinde yardımcı olmak için avukatı da Aksoy'a eşlik edecek.

Aksoy'a 'komşu'dan büyük ikramiye çıktı
Nalan Aksoy'un başına talih kuşu konmuş! Aksoy'un başına konan talih kuşu, yılbaşında büyük ikramiyesi 30 milyon TL olan Milli Piyango'dan değil; 'komşu'dan! Ailesi Yunanistan göçmeni olan Nalan Hanım'ın, dedesi, anneannesi ve babasının Gümülcine ve İskeçe'de uçsuz bucaksız arazileri çıkmış. Sadece anneannesinin üzerine kayıtlı arazinin 18 bin dönüm civarında olduğu konuşuluyor.

Avukatıyla birlikte Yunanistan'a gidiyor
Nalan Hanım, tapuları ailesinin üzerine olan arazileri almak için önümüzdeki günlerde avukatıyla birlikte Yunanistan'a gidecekmiş. Değerli yerlerde olan arazilerin dğerinin, milyon Euro'larla telaffuz edildiği de kulağıma gelen bilgiler arasında. Bu arada Nalan Hanım'ın anneannesinin, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın sülalesi olan Varyemezler'den olduğunu da öğrendim. Anlayacağınız Nalan Aksoy, Komşu'dan büyük ikramiyeyi tutturmuş durumda!!!

Bülent Cankurt/Sabah


Geri Dön