16 / 04 / 2024

Nallıhan'da tarihi konaklar onarılarak hizmete sunulacak!

Nallıhan'da tarihi konaklar onarılarak hizmete sunulacak!

İpekyolu üzerinde bulunan Nallıhan'da, eski yapılar turizmin hizmetine sunuluyor.150 yıllık Hocazade Mustafa Efendi Konağının intifa ve kullanım hakkı yapılan sözleşme ile Nallıhan Belediyesi'ne devredildi.



Nallıhan İlçesi Yazı Mahallesi Halil Paşa Gaddesi'inde bulunan yaklaşık 150 yıllık Hocazade Mustafa Efendi Konağının intifa ve kullanım hakkı yapılan sözleşme ile Nallıhan Belediyesi'ne devredildi. 

Tarihi konağın intifa ve kullanım hakkı daha önce Nallıhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne verilmişti. Ancak 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu nedeniyle Köylere Hizmet Götürme Birliğinin kapatılmasından dolayı çalışma yapılamamıştı. Tarihi konağın restore edilerek ilçeye kazandırılması için yeniden girişimlere başlandı. Konak Sahibi Ali Aydın ve Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı arasında Tapu Sicil Müdürlüğünde tanzim edilen sözleşme ile konağın intifa ve kullanım hakkı Nallıhan Belediyesi'ne verildi. 


Altyapı gelişecek Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "İlçemiz İpekyolu üzerinde yer alan tarihi çok eskilere dayanan bir yer. İlçedeki tarihi konaklarımızın ve yapılarımızın turizme kazandırmak için geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Ayrıca yine eskiden kervanların konakladığı Kocahan ve Pirinç Alanı sokak sağlıklaştırması işi, Tarihi Belediye Hizmet Binası, Hocazade Mustafa Efendi Konağı restorasyonu ve çevresi sokak sağlıklaştırması işleri tamamlandığında ilçemizin görüntüsünün değiştireceğine inanıyorum. Yine ilçede yıkıntı halinde bulunan tarihi kilise ile ilgili bir çalışma da yürütmekteyiz. Kırsal ve doğa turizmi bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Nallıhan, bu çalışmalar ile de kültürel değerlerini de öne çıkararak turizm altyapısını geliştirmiş olacaktır."


Milliyet Ankara


Geri Dön