20 / 04 / 2024

Namazgah Barajı’nda kapaklar test edildi!

Namazgah Barajı’nda kapaklar test edildi!

Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İSU)’nün, Kandıra ve sahilleri ile İzmit, Derince ve Körfez ilçelerine bağlı yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için yaptığı Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.


 


7,5 MİLYON M3 SU BİRİKTİ


İSU Genel Müdürlüğü, 25 milyon m3 kapasiteli olarak inşa ettiği Kandıra Namazgah Barajı’nı tamamlayarak işletmeye aldı. Yaşanan son yağışlarla birlikte su seviyesi kapak seviyesine kadar yükselen barajda 7 milyon 500 bin m3 su birikti. Barajın tahliye sistemi ve suyun oluşturduğu basıncın kapaklara etkisini test etmek için tahliye kapakları kısa bir süre açıldı. Test sürecine temel atma törenine de katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Genel Müdür Yardımcıları Fatih Yürük ve Alaeddin Alkaç katıldı. Bazı daire başkanları da hazır bulundu.


 


ERGÜN: ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK


Kısa bir süre açık kalan ve problemsiz olarak çalışan barajın kapakları yapılan test işleminden sonra tekrar kapatılarak eski haline getirildi. Temel atma törenine de katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, barajın kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Barajın yaşanan kuraklığa karşı önemli katkı sağlayacağını da ifade eden Ergün, barajın bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçen İSU yetkililerine de teşekkür etti. Baraj çevre düzenlemelerinin yanı sıra barajdan yerleşim alanları için yapılan dağıtım hatlarının inşaatları da sürüyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön