27 / 04 / 2024

Namet Gıda, Maret'i 75 milyon dolara satın aldı!

Namet Gıda, Maret'i 75 milyon dolara satın aldı!

Namet, Tat Gıda ve Maret markalarıyla bunlara ait Tuzla'daki arazi, bina ve teçhizat ile üzerinde yer alan taşınmazların tamamını 75 milyon dolar artı KDV bedele satın aldı.




Namet, Tat Gıda ve Maret markalarıyla bunlara ait Tuzla'daki arazi, bina ve teçhizat ile üzerinde yer alan taşınmazların tamamını 75 milyon dolar artı KDV bedele satın aldı. Tat Gıda'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada satışın gerçekleşmesi için şirketin genel kurulu ve Rekabet Kurulu'ndan onay alınma sürecinin başladığı belirtildi. Açıklamada ayrıca "varlık satış sözleşmesi" imzalandığında alıcıdan 6 milyon dolarlık avans alınmasına karar verildiği de ifade edildi. Tat Gıda'dan yapılan açıklamaya göre, satışın onaylanmasının ardından şirketin et ve et ürünleri işkolundaki faaliyetlerinin sona erecek. Satıştan elde edilecek nakit ise, şirketin mali durumunun güçlendirilmesi amacıyla finansal borç kapatımında kullanılacak. 


NEMİR KIRDAR ORTAK 

Hatırlanacağı gibi New York merkezli yatırım fonu Investcorp'un patronu Nemir Kırdar, geçen yılın sonunda Namet'ten hisse alarak şirkete ortak olmuştu. 2011'de 595 milyon, geçen yıl da 650 milyon TL'lik ciro elde eden Namet, İSO 500'de 120'nci sırada yer alıyor. 34 bin 600 metrekarelik Çayırova tesislerinde et ve şarküteri ürünleri üretimi yapan şirket, 2005'ten bu yana Kayarlar Grup bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Namet, 2013'te Koç Holding'in Harranova'daki Besi Çiftliği'ni 15.5 milyon liraya devralmıştı. 



Sabah


Geri Dön