16 / 04 / 2024

Namet Gıda'dan yeni fabrika

Namet Gıda'dan yeni fabrika

Namet Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, Gebze'deki tesislerini Avrupa Birliği'nin IFS 5 standardına uygun hale getirmek için 45 milyon euro'luk yatırım yaptıklarını söyledi.



IFS 5 standardıyla AB'deki ilk üç tesisten biri olmak üzere yola çıktıklarını anlatan Kayar, standart değişikliği nedeniyle yatırımın 30 milyon euro'dan 45 milyon euro'ya, fabrika alanının ise 15 bin metrekareden 35 bin metrekareye çıktığını açıkladı.

2010'da halka açılma planı
Namet Gıda'nın 2009 planlarının aktarıldığı toplantıda konuşan Tarık Kayar, asıl üretime haziran ayında başlayacaklarını söyledi.
Bir ayda 4 bin tonluk kapasiteyle üretim yaptıklarını anlatan Kayar, yeni kurulan tesisin yüzde 100 soğutulabildiğini ve et sektöründe bir ilk olan, bakteri üretmeyen mikrofiltreli klima santrallarıyla tesise şartlandırılmış hava verildiğini açıkladı.
NATO'nun Afganistan'daki askeri üslerine bile satış yaptıklarını belirten Kayar, "Yurtdışına et satmayı çok istiyoruz. Bu nedenle, Avrupa normlarında üretim yapabilecek bir tesis faaliyete geçireceğiz" dedi.
Bu arada Kayarlar Grup, kendi markası Namet'i 2010 yılında halka açarak büyütmeyi de planlıyor.

Milliyet

Geri Dön