28 / 03 / 2024

Namık Tanık: 2020'ye kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz!

Namık Tanık: 2020'ye kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye'de birden konut satışlarımız arttı diyen Namık Tanık, 2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedeflediklerini, İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.



NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Türkmenistan'ın çehresini değiştirecek birçok proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Aşkabat, ulaşım sorunu olmayan, temiz, pırıl pırıl geniş yolları olan bir şehir haline gelecek" dedi. 


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tanık, özellikle demiryolu ve köprü inşaatları ağırlıklı olmak üzere altyapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını ifade etti. 


Kazakistan-Türkmenistan ve İran'ı birbirine bağlayan demiryolu hattı yaptıklarını anlatan Tanık, söz konusu hattın bölge için stratejik bir öneme sahip olduğuna değindi. Tanık, sinyalizasyon sistemleri, mekanik işler, konut ve istasyon projelerine de imza attıklarını belirtti. 


Bölgede 180 civarında köprü yaptıklarını kaydeden Tanık, devam eden projelere ilişkin şu bilgileri verdi: 


"2016-2017 Asya Olimpiyatları Aşkabat’ta düzenlenecek. Bu kapsamda şehir içinde 70 kilometrelik bir bulvar yapıyoruz. Yeni caddeler yapıyoruz. 18 köprülü kavşak yapıyoruz. Ankara'da gördüğümüz kavşakları biraz daha geliştirerek oraya taşıdık. İnsanlar olimpiyat sırasında rahat hareket etsinler diye bu ülkeye 54 yaya alt üst geçidi yapıyoruz. Protokolün kaldığı bölgeyi, havaalanına 5 dakika mesafeye düşürdük." 


Aşkabat'ın altyapısını yenileyen projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Tanık, "250 kilometre uzunluğunda yağmur suyu ve pis su şebekelerinin altyapısını yeniliyoruz. Yeni bir başkent oluyor. Aşkabat, ulaşım sorunu olmayan temiz, pırıl pırıl, geniş yolları olan bir şehir haline gelecek" değerlendirmesinde bulundu. 


Tanık, bölgede sadece müteahhitlik yapmadıklarını, Türkiye'den Türkmenistan'a boru ve benzeri altyapı malzemeleri ihraç ettiklerini söyledi. 


- Türkmenistan’da iş yapmak çok gurur verici 

Türkmenlerin Türkiye'yi ikinci vatan olarak gördüklerini vurgulayan Tanık, "Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhammedov vizyon sahibi kişiliği ile hem Türkmenistan’a hem de çalışmalarımıza büyük katkı verdi. Türkmenistan’ın çehresini değiştirdi. Türk şirketlerinin rahat çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Türkmenistan’da Türkleri çok seviyorlar" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe Türkmenistan'da "bir numara" olduğuna işaret eden Tanık, 2014 yılında bölgede alınan ihalelerin tutarının 11 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi.


- "Erdoğan'ın tebriği bizi gururlandırdı" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları dolayısıyla kendilerini tebrik ettiğini dile getiren Tanık, "Biz de tabii çok gururlandık. Yolları, köprüleri çok beğenmiş. Bu da bizim için onur verici bir olay oldu" dedi. 


1 Kasım seçiminden tek parti iktidarının çıkmasıyla işlerin gözle görülür şekilde açıldığını anlatan Tanık, "Türkiye'de birden konut satışlarımız arttı. Yurt dışında ise ülkemizi çok seviyorlar. İstikrarın devam etmesi biz dahil herkesi çok mutlu etti" diye konuştu.


- Yurt içi yatırımlar 

Türkiye'de yıllık 1,5 milyon ton kapasiteli çimento fabrikası kurmayı planladıklarını belirten Tanık, şöyle devam etti:


"Şu anda arkadaşlar sahada sondaj çalışmaları yapıyor. Biraz da dünyadaki ortam makine alımlarına imkan verecek bir şekle dönsün diye bekliyoruz. Emtia fiyatlarının düşüşü ile Avrupalı makine üreticilerinin de fiyatları aşağı çekeceğini düşünüyoruz. Bu yaz ortalarında inşallah çimento fabrikasına başlamış olacağız. Yaklaşık iki yıllık bir süreçte tamamlamayı planlıyoruz."


Tanık, öte yandan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde otel ve alışveriş merkezleri de inşa ettiklerini anlattı.


- "Yurt içi yatırımlara ağırlık verilmeli"

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Tanık, "Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülke ekonomimiz için yatırımlarımız devam edecek" dedi. Tanık, iş adamlarının özellikle yurt içi yatırımlara ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti.


Tanık, 2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedeflediklerini, İstanbul,  Ankara  ve Adana'da yatırımlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YURTDIŞINA açılan Türk müteahhitlerinin önemli bir durağı olan Türkmenistan'da, Nata Holding, ulaşım projeleri ile ülkede önemli bir dönüşüme imza atmaya hazırlanıyor. Türkmenistan'ın çehresini değiştirecek birçok proje üzerinde çalıştıklarım belirten Nata Holding Yönetim Kurulu Başkam Namık Tanık, "Aşkabat, ulaşım sorunu olmayan, temiz, pırıl pırıl geniş yolları olan bir şehir haline gelecek" diye konuştu. 

Bu yıl Asya Olimpiyatlan'na da ev sahipliği yapacak Türkmenistan'da özelikle altyapı projelerine odaklandıklarını kaydeden Tanık, demiryolu ve köprü inşaatlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bölgede Namık Tanık 180 civarında köprü yaptıklarım kaydeden Tanık, "2016-2017 Asya Olimpiyatları Aşkabat'ta düzenlenecek. Bu kapsamda şehir içinde 70 kilometrelik bir bulvar yapıyoruz. 18 adet köprülü kavşak yapıyoruz. Ankara'da gördüğümüz kavşakları biraz daha geliştirerek oraya taşıdık. Bu ülkeye 54 adet yaya alt üst geçidi yapıyoruz" dedi. 


2 BİN KONUT İNŞA EDECEK 

Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe Türkmenistan'da önemli bir rol üstlendiğine işaret eden Tanık, 2 2020 yılına kadar 2 bin konuttan oluşan projeyi de hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.


Sözcü 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


NATA Holding, İstanbul, Ankara ve Adana'da 2020 yılına kadar 2 bin konut ve AVM yapmayı planlıyor. Holding farklı şehirlerde de otel yatırımı hedefliyor. 


YURTDIŞINDA birçok altyapı projesine imza atan NATA Holding, 2020 yılına kadar Türkiye'de 2 bin konut üretecek. İşadamlarının özellikle ülke ekonomisi için yurtiçi yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini kaydeden NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık T anık, Türkiye'nin farklı şehirlerinde otel, AVM ve konut yatırımlarını artıracaklarını belirtti. Tanık "2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz. İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlarımız olacak. Konut ve AVM yapmayı planlıyoruz. Tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık" dedi. Bugüne kadar Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen Tanık "Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden olan Antares ve NataVega AVM'yi yaptık. İncek'te 150 lüks konut projemiz sürüyor. Nata Delta AVM ve Konut Kuleleri, Şaşmaz Bahçe Kapı 250 adet iş yeri inşaatı, Şerefhisar termal otel ve konut inşaatları hazır. Mamak'ta, Ankara'nın 151 metre yükseldiği ile en büyük kulelerini yaptık. NataVega Konut kulelerinde oturum başladı, satışlar ise bitmek üzere" diye konuştu. 


İSTANBUL'A 450 MİLYON $

İstanbul'da da konut projelerine özel önem verdiklerini de belirten Tanık "Sultangazi'de konut, AVM ve işyerinden oluşan karma projenin inşaatına başladık. 3 yü içinde tamamlamayı hedefliyoruz. 74 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilecek projede 780 konut, 5 yıldızlı bir otel ve 158 bin metrekarelik alışveriş merkezi bulunuyor. Projenin toplam yatı nm değeri de 450 milyon dolar" diye konuştu. 


" NAMIK TANIK: TÜRKMENİSTAN'I DEĞİŞTİRDİK 

YURTDIŞINDA önemli islere imza attıklarını belirten Namık Tanık "Türkmenistan'ın çehresini değiştirecek birçok projeye imza attık. Aşkabat, ulaşım sorunu olmayan, temiz, pırıl pırıl geniş yolları olan bir şehir haline gelecek" dedi. Özellikle demiryolu ve köprü inşaatları ağırlıklı olmak üzere altyapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirten Tanık, Kazakistan-Türkmenistan ve İran'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını yaptıklarını söyledi. Bölgede 180 civarında köprü yaptıklarını kaydeden Tanık "2016-2017 Asya Olimpiyatları Aşkabat'ta düzenlenecek. Bu kapsamda şehir içinde 70 kilometrelik bir bulvar yapıyoruz. Yeni caddeler, 18 adet köprülü kavşak yapıyoruz. Protokolün kaldığı bölgeyi, havaalanına 5 dakika mesafeye düşürdük" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları dolayısıyla kendilerini tebrik ettiğini ifade eden Tanık "Biz de tabii cok gururlandık. Yolları, köprüleri cok beğenmiş. Bu da bizim için onur verici bir olay oldu" dedi. 


Star


Geri Dön