18 / 04 / 2024

Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünün 112 Acil Servis için Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde ki spor salonunu yıkarak yerine geçici bir bina yapmak istemesi mecliste tartışmaları da beraberinde getirdi.



Trabzon Sağlık  İl Müdürlüğünün 112 Acil Servis için Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde ki spor salonunu yıkarak yerine geçici bir bina yapmak istemesi mecliste tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu durum Narlıbahçe, Kentsel Dönüşüm Projesinin de geleceğini tartışmaya açarken mecliste, kamu vatandaş ayrımına dikkat çekildi. Konuyu inceleyen İmar komisyonu adına meclisi bilgilendiren Ufuk Hoş, “Daha önce aynı bölgede önce yangın merpeni tadilatı yapmıştık. Burada sağlık Müdürlüğümüz, Yalıncak’ta 112 Acil Servis binası yapılana kadar bir 112 Acil Servis ünitesi kurmak istiyor. Ancak alanda spor ünitesi var. Bu spor tesisini yıkarak yapmak istediler. Biz spor tesisini koruyarak sökülür takılır malzemelerle tadilat yapılmasını uygun gördük. Bu alan kentsel dönüşüm alanı içerisinde. Spor Salonu tekrar kullanılabilir durumda olacak” dedi.   


VATANDAŞIN TALEBİNİN DE YAPILMASI LAZIM 

İmar Komisyonunda aksi yönde görüş bildiren , MHP’li Meclis Üyesi ve aynı zamanda İmar Komisyonu Üyesi olan Ayşe Kabadayı, “ Benim amacım sorunu dile getirmekti. Narlıbahçe, 2011 yılında imzalanan protokol ile kentsel dönüşüm alanı içine alındı. Kentsel dönüşüm alanı olduğu içinde burada hiçbir inşaat, faaliyet yapılamıyor. Kamulaştırma kararı bile alınmamış, vatandaş mağdur, hiçbir şey yapamıyor. Vatandaşa da talebi doğrultusunda faaliyet yapabilme kapısı açacaksak bizde bu maddeye olumlu oy verebiliriz. Kamu kurumlarına öncelik tanıyıp, aynı standardı vatandaşa uygulamayacaksak oyumuz rettir” diye konuştu.   


NARLIBAHÇE İÇİN BİR KARAR VERİLECEK 

Bunun üzerine Başkan Genç, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Projesinin akıbetini, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili olan AK Partili Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı’ya sordu. Kınalı,  “ Vatandaşa karşı mahcubuz. Narlıbahçe ile ilgili şuan bizde ikilemdeyiz. 2016 yılı sonuna kadar bir karar vereceğiz. Kentsel dönüşüm devamı ya da sona erdirilmesi ile alakalı durumu değerlendiriyoruz” dedi.   


KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ÇIKARSA BİR DALA ALINMAZ 

CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin ise konuya Nasreddin Hoca’nın ‘Sende haklısın, sende haklısın’ söylemiyle katılarak, “Buranın kentsel dönüşüm alanı olmaktan çıkarılmasından yana değilim eğer çıkarsa bir daha kentsel dönüşüm alanı içine alamayız çünkü. Boz yap, yazık, sonuçta kamu malı” diye konuştu.   


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖZEL SEKTÖRDE YAPMALI 

AK Partili meclis üyesi Faruk Kanca’da söz alarak Trabzon’da kentsel dönüşümlerin artık İstanbul gibi illerde olduğu gibi özel sektör eliyle yapılması gerektiğini ifade etti. Kanca, bu şekilde kentsel dönüşümlerin hızlanacağını bildirdi. 


OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’de Kanca ile aynı fikirde olduğunu belirtirken konuşmaların ardından , gündem maddesini oyladı. Gündem maddesi MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Narlıbahçe kentsel dönüşüm alanı içinde kamuya ait geçici 112 acil servisi kurulacak.


61 Saat 



Geri Dön