29 / 03 / 2024

Narlıdere metrosu İller Bankası'nı bekliyor!

Narlıdere metrosu İller Bankası'nı bekliyor!

İzmir Büyükşehir, Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu metro hattının ihalesine çıkmak için üç aydır İller Bankası'nı bekliyor.



İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu metro hattının ihalesine çıkmak için üç aydır İller Bankası'nın İslam Kalkınma Bankası'nın projeye vermeye hazır olduğu krediyi onaylamasını bekliyor.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, randevu istediği Başbakan Binali Yıldırım'a da kent için önemli bu yatırımla ilgili destek isteyecek.


İzmir metrosunun mevcut 19 kilometre uzunluğundaki hattı 7.2 kilometrelik Fahrettin Altay- Narlıdere İstiham Okulu hattıyla 26 kilometreye çıkacak. İzmir büyükşehir Belediyesi projeyi Haziran 2016'da tamamladı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden onay aldı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Haziran ayı başında yaptığı açıklamada İslam Kalkınma Bankası yetkililerinin krediyi İzmir'in projesine vermeye hazır oldukları yanıtı aldıklarını, proje için yeterli olmayan bu tutarın dışında 90 milyon TL daha kredi verebileceklerini kendilerine ilettiklerini açıkladı. İller Bankası'na bu krediyi kullanmak için başvurduklarını belirten Kocaoğlu, onay için yanıt beklediklerini söyledi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yle de görüşen Kocaoğlu, bu hazır kaynağı kullanmak istediklerini Bakan'a ilettiğini belirtti.


Hürriyet 


Geri Dön