27 / 04 / 2024

Narlıdere Sahilevleri düzenleme çalışmaları tamamlanamadı!

Narlıdere Sahilevleri düzenleme çalışmaları tamamlanamadı!

İzmir'in en lüks semtlerinden olan ve ünlü isimlerin yaşadığı milyonluk villaların bulunduğu Sahilevleri Kıyı Düzenleme çalışmaları tamamlanamadı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun törenle açılışını yaptığı Narlıdere Sahilevleri Kıyı Düzenleme Projesi yarım kaldı. İzmir'in en lüks semtlerinden olan ve ünlü isimlerin yaşadığı milyonluk villaların bulunduğu Sahilevleri'nin hali yürek burktu.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla birlikte birinci etabın kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu geçtiğimiz yıl Aralık ayında, "İzmir Deniz" projesi kapsamında yürütülen Sahilevleri Kıyı Düzenleme projesinin hizmete açılış törenine katılmıştı. Ancak projenin devamı olan ikinci etapta çalışmalar durdu. Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başladığı işi tamamlamasını istedi. Sahilevlerinin toz toprak içinde kaldığını belirten vatandaşlar, "Kılıçdaroğlu geldi, açılışta belediye başkanlarıyla birlikte boy gösterdi. Ancak yarısını yaptılar diğer yarısını aylardır bitiremediler. Burada toz toprak yüzünden rezil olduk. Yaz geliyor yine pencerelerimizi açamayacağız. Bir aydır hiçbir çalışma yok. Birinci etabı tamamlayıp Kılıçdaroğlu'na açılış yaptıran İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci etabı da bir an önce tamamlamasını bekliyoruz" dedi.


DEREAĞZI ÇAYI TEMİZLENİYOR 

Aydın'ın İncirliova ilçesinde Dereağzı çayına bırakılan moloz ve kömürler İncirliova Belediyesi tarafından temizlenmeye başladı. Belediye ekiplerince çayda temizlik işlemi gerçekleştirilirken çevre kirliliğine sebep olan kişiler ve kurumlar tespit edilerek gerekli cezai işlemler yapıldı. Dereağzı çayında biriken moloz ve kömür yığınları vatandaşlar tarafından fotoğraflandıktan sonra sosyal medyada paylaşılarak çevre kirliliğine dikkat çekilmişti. Yeni Asır Gazetesi'nin okurlarına duyurduğu haber sonrasında İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Dereağzı çayının temizlenmesi için personeline talimat verdi. Çevre kirliliğine müsaade etmeyeceklerini ve bundan sonra gerekli tedbirleri alacaklarını dile getiren Başkan Kale, "Dereağzı Çayı boyunca bazı duyarsız vatandaşlarımız ile çeşitli firmalar tarafından atılan moloz ve kömürlerin temizlenmesi işlemini İncirliova Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu çevre kirliliğine sebep olan ilgili kişi ve kurumlara yönelik tespit çalışmalarımız tamamlanmış olup gerekli cezai işlemleri de başlatacağız. Çevrenin kirletilmesine bundan sonra asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.


SANAYİ SİTESİNDE YOLLAR DÖKÜLÜYOR

İzmir'in Bornova ilçesindeki 4. Sanayi Sitesi'nin yolları aylardır ilgisizliğe terk edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı çalışmaları nedeniyle kazdığı yolların üzerine toprak örtüldü. Ancak asfaltlama çalışması yapılmadı. Bu nedenle toprakla örtülen yollarda çukurlar ve çökmeler oluştu. 129 ve civar sokaklarda düzeltilmeyen yollardaki çukurlara giren araçlar zarar görürken vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 4. Sanayi sitesi esnafı, çöken yollar nedeniyle hem kendilerinin hem de müşterilerinin mağdur olduklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı çalışmaları nedeniyle yolların kazıldığını daha sonra üstünün toprakla kapatıldığını belirten vatandaşlar, "Yollar ilgisizliğe terk edildi. Her yeri kazıp bıraktılar. Daha ne kadar bu mağduriyet yaşayacağız? Yolların bozuk olması nedeniyle müşterilerimiz araçların alt takımlarının zarar gördüğünü söylüyor. Bu nedenle müşteri kaybediyoruz. Başladıkları işi yarım bırakıp gittiler. Bir an önce yolların asfaltlanmasını istiyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır 



Geri Dön